Maailman suurin digitaalinen Aku Ankka -palvelu on nyt ladattavissa App Storesta sekä käytettävissä tietokoneella. Aku Ankka Lataamossa on yli 100 000 sivua sarjakuvaa eli liki koko Aku Ankka -lehden 60-vuotisen historian tarinatarjonta. Ja mikä tärkeintä, lukukokemus on maanmainio!

Aku Ankka Lataamon voi tästä päivästä alkaen ladata tabletille App Storesta. Palvelu toimii myös tietokoneen selaimella. Lataamon myötä aukeaa virtuaalinen Ankka-maailma, jossa riittää tutkittavaa vaativallekin ankistille. Liki koko 60-vuotinen Akkarihistoria on jo luettavissa, ja viimeisetkin puuttuvat tarinat saadaan palveluun tuota pikaa! Lataamon saa Aku Ankan tilaajana hintaan 4,90 euroa/kk ja muille se maksaa 9,90 euroa/kk.

”Noin 200 aktiivista Ankka-fania on kesän aikana testannut ja arvioinut palvelua ja auttanut sen viimeistelyssä. Saamamme palaute on ollut valtavan positiivista! Tältä ryhmältä olemme saaneet myös vinkeitä ideoita jatkokehitykseen”, kertoo Aku Ankka -lehden päätoimittaja Aki Hyyppä.

Kuinka luovia valtaisassa sarjismeressä?

”Suomessa on vuodesta 1951 ilmestynyt noin 3 000 Ankka-lehteä. Nämä aviisit painavat yhteensä noin 120 kiloa ja mahtuvat juuri ja juuri kuuteen kottikärryyn. Digitaalisen Aku Ankka Lataamon avulla tällaisenkin sarjismäärän selailu ja mukana ronttaaminen onnistuu helposti”, sanoo Hyyppä.

Aku Ankka Lataamon äimistyttävästä sarjakuvamäärästä löytää varmasti omat suosikkinsa. Kokoelma täydentyy lisäksi joka viikko muun muassa viikkolehtien uudella sisällöllä. Lataamossa Akkarit voi lukea kokonaisina lehtinä ilmestymisvuosi kerrallaan tai uppoutua eri teemoihin ja keskittyä vaikkapa Aku Ankan lomatarinoihin tai kaukomaaseikkailuihin.

Käyttäjä voi selata Akkarin tarinoita myös mm. piirtäjän, hahmon tai aikakauden mukaan. Missä sarjiksessa lohkaistiinkaan kuolematon kupla ”Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä”? Aku Ankka Lataamon verraton vapaa haku ulottuu jokaikiseen puhekuplaan ja löytää näin oikean vastauksen. Lisäksi käyttäjät voivat arvioida tarinoita ja koota niitä omiksi suosikkilistoikseen sekä jakaa suosikkitarinoitaan muiden Ankkojen ystävien kesken – Akkarin lukukokemus on nyt sosiaalisempi kuin koskaan.

Aku Ankka Lataamo pähkinänkuoressa

  • Palvelun käyttö onnistuu tietokoneella tai iOS-pohjaiselle tabletille ladattavana sovelluksena.
  • Käyttö ei aina edellytä verkkoyhteyttä, sillä sovelluksessa voi ladata 20 tarinaa offline-tilassa luettavaksi.
  • Lehden tilaajat saavat Aku Ankka Lataamon käyttöönsä hintaan 4,90 euroa/kk. Muille Aku Ankka Lataamon hinta on 9,90 euroa/kk. Tilausjakso on lanseerausvaiheessa 3–5 kuukautta.
  •  
  • Aku Ankka Lataamon voi tilata itselleen osoitteesta https://www.akuankka.fi/tilaus/lataamo.

Lisätietoja:
Aki Hyyppä, päätoimittaja, Aku Ankka -lehti

Sanoma Magazines Finland Oy
puh. (09) 1201, aki.hyyppa@sanoma.com

Aku Ankka esiintyi ensimmäistä kertaa vuonna 1934 lyhytelokuvassa. Pian hahmo alkoi seikkailla myös sarjakuvastripeissä, ja 1940-luvulla se sai oman lehden. Suomessa Aku Ankka -lehti ilmestyi ensi kertaa joulukuussa vuonna 1951. Lehden levikki nelinkertaistui ensimmäisten viiden vuoden aikana. Nykyään Aku Ankan levikki on 282 794 (LT 2012), ja sillä on viikoittain noin 1,2 miljoonaa lukijaa. Aku Ankka-lehti kuuluu Suomen johtavan aikakauslehtikustantajan Sanoma Magazines Finlandin valikoimaan www.sanomamagazines.fi.