Lehdistötiedote 9.5.2012

Lukijoiden innostus osallistua Vartin tekemiseen kasvaa viikko viikolta. Jo yli 50 000 ihmistä on lähettänyt kuvia maan luetuimpaan kaupunkilehteen. Lukijoiden ahkera osallistuminen antaa nyt mahdollisuuden täysin uudenlaisen kaupunkilehden tekemiseen.

Uudistuksen yhteydessä Helsingin, Espoon ja Vantaan asukkaiden käyttöön tuodaan uudenlainen työkalu, jonka avulla osallistuminen Vartin tekemiseen on helppoa, nopeaa ja hauskaa.

Uusi palvelu, www.17181.fi, antaa lukijoille kätevän väylän paikallisten asioiden raportointiin, minkä lisäksi Vartin toimitus voi käyttää uutta kanavaa erilaisten toimeksiantojen lähettämiseen lukijareporttereille.

"Keskuspöytäämme tulee tällä hetkellä keskimäärin tuhat lukijoiden viestiä, kuvaa ja kommenttia joka päivä. Tavoitteemme on uudistuksen myötä moninkertaistaa lukijoiden osallistuminen. Lukijoiden kanssa tehty sisältö vie paikallisuuden uudelle tasolle", Vartin päätoimittaja Janne Kaijärvi toteaa.

"Ihmiset haluavat osallistua ja vaikuttaa, ja pyrimme tarjoamaan heille siihen erinomaisen paikallisen alustan. Tämä vaatii myös painetun lehden roolin ja syntyprosessin perinpohjaista uudelleen arviointia. Tiedämme monen vuoden kokemuksen ja tutkimuksen perusteella, että pystymme tekemään lukijoiden kanssa kiinnostavampaa, paikallisempaa ja merkityksellisempää sisältöä kuin perinteisin keinoin", Kaijärvi kuvaa.

Lehtiuudistusta markkinoidaan kaupunkikohtaisilla kampanjoilla, jotka ovat sukua tunnustusta saaneelle " Vartti loves Espoo" -kampanjalle (Kuukauden parhaat ulkomainokset, M&M elokuu 2011). Toukokuun kampanjan viestinä on esimerkiksi Vantaalla "Vantaa loves Vartti", joka pohjautuu MC Infon tutkimukseen, jossa valtaosa vantaalaisista piti Varttia vantaalaisena lehtenä.

Lisätietoa:


päätoimittaja Janne Kaijärvi , p. 040-0443 552
markkinointipäällikkö Jukka Harjunen, 040-9030 132

Varttia pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla kustantava Sanoma Kaupunkilehdet on aktiiviset kaupunkilaiset tavoittava kohderyhmäasiantuntija. Vartti ilmestyy 13:a aluepainoksena tavoittaen 394 000 lukijaa keskiviikkoisin (TNS Atlas 2011). Vartin paikallisuutisia julkaistaan lisäksi Omakaupunki.fi:ssä sekä raitiovaunujen ja metrojen diginäytöillä. Sanoma Kaupunkilehdet kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma News -liiketoimintayksikköön. Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.