Talotekniikka-lehden kustantaminen siirtyy Talotekniikka-Julkaisut Oy:ltä Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy:lle. Kustantajavaihdoksen takana on halu palvella rakennusalan ammattilaisia entistä laadukkaammalla ja monipuolisemmalla lehdellä.  

Talotekniikka on alansa johtava tekninen ammatti- ja ajankohtaislehti, joka palvelee talotekniikan suunnittelun, urakoinnin, kaupan, palveluiden ja teollisuuden ammattilaisia. Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvän lehden levikki on 6 328 kappaletta, ja se on tilattavissa myös mobiiliversiona.  

Talotekniikka-toimialan merkitys kasvaa rakentamisessa entisestään energiatehokkuusvaatimusten tiukentuessa ja korjausrakentamistarpeiden lisääntyessä. Teknistyvässä ja kiivassyklisessä markkinatilanteessa uusien tekniikoiden kehittäminen ja niistä saatujen kokemusten välittäminen on tärkeää. 

– Halusimme Talotekniikka-lehdelle vahvan kustantajan, joka pystyy kehittämään lehteä niin, että se vastaa kohderyhmämme kasvavaan tiedontarpeeseen ja muuttuviin mediavaatimuksiin. Uskon, että Sanoma Tekniikkajulkaisujen käsissä Talotekniikka-lehti antaa rakennusalan ammattilaisille entistä monipuolisemman kuvan talotekniikan mahdollisuuksista ja haasteista rakentamisen eri osa-alueilla, Talotekniikka-Julkaisut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Kuitunen sanoo. 

Talotekniikka liittyy Sanoma Tekniikkajulkaisujen nykyisten lehtien, eli rakennusalan viikkolehden Rakennuslehden, omakotiasukkaille suunnatun Kodinrakentajan ja vuoden alussa perustetun tekniikan viikkolehti 3T:n rinnalle. 

– Talotekniikka täydentää erinomaisesti lehtivalikoimaamme ja vahvistaa asemaamme johtavana rakennusalan lehtien kustantajana. Uuden lehden myötä tarjoamme alan ammattilaisille entistä kattavamman mahdollisuuden seurata niin talotekniikka-alan ajankohtaisia uutisia kuin myös trendejä, ilmiöitä ja niiden syitä ja seurauksia nopeasti muuttuvassa rakentamisen ympäristössä. Samalla uusi lehti vahvistaa tarjontaamme rakentamisen alan mainostaja-asiakkaille, Sanoma Tekniikkajulkaisujen toimitusjohtaja Heikki Nurmela toteaa. 

Ensimmäinen Sanoma Tekniikkajulkaisujen kustantama Talotekniikka-lehti ilmestyy 26. syyskuuta. 


Lisätietoja antavat:
hallituksen puheenjohtaja Jarmo Kuitunen, Talotekniikka-Julkaisut Oy, puh. 0400 335 711
toimitusjohtaja Heikki Nurmela, Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy, puh. 09 120 5775

Sanoma Tekniikkajulkaisut on Suomen johtavan aikakauslehtikustantajan Sanoma Magazinesin tytäryhtiö. Sanoma Tekniikkajulkaisujen lehtivalikoimaan kuuluvat rakennusalan johtava viikkolehti Rakennuslehti, omakotiasukkaille suunnattu Kodinrakentaja sekä vuoden alussa perustettu tekniikan viikkolehti 3T. Syyskuussa valikoima täydentyy Talotekniikka-lehdellä, joka on alansa johtava tekninen ammatti- ja ajankohtaislehti. 

Talotekniikka-Julkaisut Oy:n tavoitteena on koko talotekniikka-alan ja sen sidosryhmien liiketoiminnan edistäminen sekä informaatio- ja viestintätarpeiden tyydyttäminen. Yhtiö on perustettu vuonna 1993 ja sen omistavat talotekniikka-alan merkittävät liitot, järjestöt ja yhdistykset.