Jääkiekon SM-liigan televisiointi siirtyy kokonaan Sanoma Media Finlandiin kuuluvalle Nelonen Medialle syksystä 2013 alkaen. Viisivuotinen sopimus mahdollistaa pitkäjänteisen panostuksen suomalaisia jääkiekonystäviä palvelevaan mediakonseptiin.  

SM-liiga Oy ja Sanoma ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen jääkiekon SM-liigan televisiointioikeuksista viiden vuoden ajaksi. Sopimus käynnistyy kaudesta 2013–2014 ja sen myötä kaikkien SM-liigan pelien televisiointi siirtyy yksinoikeudella Nelonen Medialle. 

– Sanoman strategisena tavoitteena on entisestään monipuolistaa kuluttajille tarjottavia mediapalveluja. Yhteistyö SM-liigan kanssa tarjoaa meille ainutlaatuista sisältöä, jonka jakelussa aiomme hyödyntää koko Sanoman monipuolista media- ja palveluvalikoimaa, Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Anu Nissinen toteaa.  

Sanoman mediat tavoittavat joka viikko neljä miljoonaa suomalaista niin television, painetun median kuin nettipalveluidenkin kautta. Jääkiekon SM-liiga on puolestaan Suomen johtava urheilubrändi. 

– Sopimus SM-liigan kanssa antaa Nelonen Medialle mahdollisuuden rakentaa kotimaisen jääkiekon ympärille kuluttajaystävällinen televisiotuote. SM-liigasta tulee olennainen osa televisionkatsojien viikkorytmiä syksystä 2013 alkaen, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Hans Edin kertoo. 

– Yhteistyö Sanoman kanssa avaa SM-liigalle ennennäkemättömät mahdollisuudet palvella suomalaisia jääkiekkofaneja, tuoda jääkiekko uusien kohderyhmien ulottuville ja vahvistaa brändiämme entisestään, SM-liigan puheenjohtaja Hannu Penttilä uskoo. 

– Tästä sopimuksesta hyötyvät niin yleisö, liiga kuin liigajoukkueetkin. Se vahvistaa varmasti myös seurojen ja yleisesti suomalaisen jääkiekon kansainvälistä kilpailukykyä, SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen visioi. 


Lisätietoja antavat:
toimitusjohtaja Anu Nissinen, Sanoma Media Finland, 010 707 7000
liiketoimintajohtaja Hans Edin, Nelonen Media, 040 050 0489

toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen, SM-Liiga Oy, 0400 626 567

 

 

Sanoma Media Finland on vaikuttavista brändeistään tunnettu mediakentän monitaitaja. Aikakauslehtemme, televisiokanavamme, radioasemamme sekä verkko- ja mobiilipalvelumme tavoittavat suomalaiset ja tarjoavat heille elämyksiä, viihdettä ja tietoa. Sanoma Media Finland muodostuu televisioon ja radioon keskittyvästä Nelonen Mediasta sekä Suomen johtavasta aikakauslehtikustantajasta Sanoma Magazines Finlandista. 

Nelonen Median kanavabrändeihin kuuluvat mainosrahoitteiset tv-kanavat Nelonen, Jim ja Liv, maksu-tv-kanavat Nelonen Kino, Nelonen Maailma, Nelonen Perhe, Nelonen Pro 1 ja 2, radiokanavat Radio Aalto, Radio Rock, Radio SuomiPOP, Groove FM, Metro FM, netti-tv ruutu.fi sekä kaikkien kanavien verkko- ja mobiiliratkaisut.   

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.