Lehdistötiedote 16.5.2012  14.15

Sanoma Media Finlandiin kuuluva Nelonen Media laajentaa Radio Aallosta ja Radio Rockista koostuvaa kanavavalikoimaansa ja valtakunnallista tavoittavuuttaan ostamalla Radio SuomiPOP-, Groove FM- ja Metro FM -radiokanavat. Yrityskaupan myötä Nelonen Media nousee kaupallisen radion markkinajohtajaksi Suomessa.

Nelonen Media on tehnyt sopimuksen kolmea radiokanavaa operoivan Metroradio Finland Oy:n sekä kanavien mediamyyntiä hoitavan Mediasales Finland Oy:n ostamisesta. Yhtiöiden palveluksessa on yhteensä 31 henkilöä.

Valtioneuvosto on hyväksynyt kaupan kohteena olevien radiokanavien toimilupien siirtymisen yritysjärjestelyn seurauksena Nelonen Median omistukseen. Yrityskauppa saatetaan päätökseen 1.6., jolloin ostetut toiminnot siirtyvät Nelonen Medialle.

Radio SuomiPOP on Suomen kolmanneksi suurin ja Groove FM kahdeksanneksi suurin kaupallinen radioasema. Metro FM on puolestaan pääkaupunkiseudun suurin paikallisradio.

Entuudestaan Nelonen Medialla on kaksi valtakunnallista radiokanavaa, Radio Aalto ja Radio Rock.

Yrityskauppa nostaa Nelonen Median kaupallisen radion selkeäksi markkinajohtajaksi noin 28 prosentin osuudella kaikesta kaupallisen radion kuuntelusta. Yhteensä Nelonen Median viittä radiokanavaa kuuntelee viikoittain lähes kaksi miljoonaa suomalaista.

- Nelonen Median radioliiketoiminnan vahvistaminen tukee Sanoman strategisia tavoitteita keskittyä kuluttajamediaan ja olla markkinajohtaja kaikissa meille tärkeissä medioissa, Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Anu Nissinen toteaa. Sanoma Media Finland muodostuu Nelonen Mediasta ja Suomen johtavasta aikakauslehtikustantajasta Sanoma Magazinesista.

- Kolmen uuden radiokanavan myötä Nelonen Media on yhä vahvemmin läsnä suomalaisten elämässä ja tarjoaa mainostajien viesteille entistäkin parempaa läpimenovoimaa. Markkinajohtajuus antaa meille mahdollisuuden kasvattaa mediamyyntiämme sekä rakentaa aiempaakin asiakaslähtöisempiä monimediaratkaisuja, joissa hyödynnetään luovasti laajaa mediatarjontaamme, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Hans Edin sanoo.

Radion rooli kuluttajien arjessa on vahva. Radiomainonta kasvoi yksitoista prosenttia vuonna 2011 ja kuluvan vuoden tammikuu oli kaikkien aikojen paras kuukausi radion mainosmyynnissä. Radion kuuntelu on pysynyt vakaana viime vuosien ajan.

- Metroradion kanavat täydentävät hienosti nykyistä kanavavalikoimaamme. SuomiPOP, Groove FM ja Metro FM ovat selkeästi profiloituneita kanavia, joilla on uskolliset yleisöt. Radio Rock ja Radio Aalto ovat puolestaan rikkoneet kuulijaennätyksiään kuluvan vuoden aikana. Radiolla on erittäin hyvä tilanne muuttuvassa mediakentässä. Uskomme, että voimme markkinajohtajana kehittää koko toimialaa entisestään, Nelonen Median radiokanavien johtaja Kari Laakso sanoo.

Radiotoiminnan lisäksi Nelonen Medialla on kahdeksan televisiokanavaa (Nelonen, Liv, Jim, Nelonen Pro 1 ja Pro 2, Nelonen Kino, Nelonen Perhe ja Nelonen Maailma) sekä nettitelevisiopalvelu Ruutu.


Lisätietoja antavat:
toimitusjohtaja Anu Nissinen, Sanoma Media Finland, puh. 010 707 7000
liiketoimintajohtaja Hans Edin, Nelonen Media, puh. 040 050 0489
johtaja Kari Laakso, Nelonen Median radiot, puh. 040 502 5186

www.nelonenmedia.fi

Sanoma Media Finland on vaikuttavista brändeistään tunnettu mediakentän monitaitaja. Aikakauslehtemme, televisiokanavamme, radioasemamme sekä verkko- ja mobiilipalvelumme tavoittavat suomalaiset ja tarjoavat heille elämyksiä, viihdettä ja tietoa. Sanoma Media Finland muodostuu televisioon ja radioon keskittyvästä Nelonen Mediasta sekä Suomen johtavasta aikakauslehtikustantajasta Sanoma Magazines Finlandista.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.