DI Risto Kyhälä on nimitetty 1.1.2013 alkaen Sanoma Newsin kaupalliseksi johtajaksi. Hän vastaa mediamyynnistä ja brändien kehittämisestä ja on Sanoma Newsin johtoryhmän jäsen. Kyhälä on tehnyt jo pitkään työtä tunnettujen brändien parissa eri palveluyrityksissä. Viimeksi hän toimi Realia Groupin toimitusjohtajana.

Mediankulutuksen muutos ja markkinatilanne edellyttävät meiltä vahvaa panostusta entistä asiakaskeskeisempään myynnin toimintamalliin. Olen todella tyytyväinen, että saamme Risto Kyhälän vahvistamaan johtoamme ja kehittämään toimintaamme vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden monimediallisiin tarpeisiin. Ristolla on vankkaa johtamiskokemusta, brändiosaamista sekä vahvaa näkemystä mediamyynnin asiakasnäkökulmasta”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

On hienoa päästä työskentelemään Suomen kattavimman mediaportfolion pariin. Sanoma Newsin monikanavaisella ja laadukkaalla tuotevalikoimalla pystymme luomaan asiakkaillemme selvää kilpailuetua, Risto Kyhälä toteaa.

Samassa yhteydessä vahvistetaan myös Sanoman Suomen-mediatoimintojen, eli Sanoma Newsin, Sanoma Magazines Finlandin ja Nelonen Median, yhteisten ohjausryhmien toimintaa. Johtaja Jarkko Kyttänen Sanoma Newsin yritysmyynnistä siirtyy Sanoman Suomen-mediatoimintojen mediamyynnin ohjausryhmän puheenjohtajaksi ja myynnin kehitysjohtajaksi.  Sanoman Suomen-mediatoimintojen strategiajohtaja Masa Peura saa vastuulleen digitaalisen kehityksen ohjausryhmän.

Petteri Putkiranta HS:n liiketoimintajohtajaksi

Helsingin Sanomien kuluttajaliiketoiminnasta ja sähköisestä liiketoiminnasta vastaava johtaja Petteri Putkiranta nimitetään 1.1.2013 alkaen Helsingin Sanomien liiketoimintajohtajaksi ja Sanoma Newsin johtoryhmän jäseneksi. Liiketoimintajohtajana hän vastaa Helsingin Sanomien tulosjohtamisesta sekä kaupallisen organisaation toiminnasta. Tehtävää on hoitanut kesäkuusta asti Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini oman toimensa ohella.

”Petteri Putkirannalla on vahvat näytöt Helsingin Sanomille tärkeiden digitaalisten kehityshankkeiden vetämisestä ja kuluttajaliiketoiminnan kehittämisestä. Olen vakuuttunut siitä, että Petterin johdolla Helsingin Sanomat toimii jatkossakin mediamaailman kehityksen suunnannäyttäjänä”, Pekka Soini sanoo.

”Helsingin Sanomat on keskellä historiallista muutosprosessia. HS.fi:n avoin maksumuuri on lanseerattu menestyksekkäästi, Helsingin Sanomat ja Nelosen uutiset ovat yhdistäneet voimansa ja tammikuussa on edessä lehden formaattiuudistus. On innostavaa päästä kehittämään Helsingin Sanomien liiketoimintaa nyt hieman eri näkökulmasta, yhteistyössä osaavien ja kokeneiden ammattilaisten kanssa”, Petteri Putkiranta toteaa.

Mikael Pentikäinen jatkaa vastaavana päätoimittajana Helsingin Sanomien toimituksellisen organisaation johdossa.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Pekka Soini, Sanoma News, p. 0400 427 835
Risto Kyhälä, p. 0400 998 800
Petteri Putkiranta, p. 040 550 1551
Jarkko Kyttänen, p. 040 703 5190
Masa Peura, p. 040 528 2182