Uutisten lukeminen mobiilipäätelaitteista ja älypuhelimista kiihtyy. Suomen ylivoimaisesti suurimman mobiilipalvelun, Ilta-Sanomien, lukijamäärä ylitti viime viikolla merkittävän 600 000 mobiilikävijän rajapyykin. Kaikkiaan kävijöitä kertyi peräti 631 000 (viikko 35, TNS Gallup).

Kasvuvauhdista kertoo, että vuosi sitten mobiilikäyttäjiä oli 315 000. Kasvu on ollut tasaisen jatkuvaa, mutta erityisen nopeasti mobiilin käyttö kasvoi kesäkuukausina.

”Lukijamme haluavat seurata tuoreita uutisia kellon ympäri ja paikasta riippumatta – mobiili mahdollistaa lukijoidemme paremman palvelemisen” kertoo Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja.

Ilta-Sanomat on julkaissut mobiilisivuston m.iltasanomat.fi lisäksi myös uutissovelluksia eri päätelaitteille. Näistä tärkeimpiä ovat Windows Phone, Android ja Applen iOS. Palveluihin on tuotu ja tuodaan jatkuvasti uusia mobiilinomaisia toiminnallisuuksia, kuten sadetutka ja uutishälytykset päivän tärkeimmistä uutisista.

Mobiili tulee olemaan yhä tärkeämpi osa Ilta-Sanomien mediatarjontaa. Ilta-Sanomien verkon kaupallisen johtajan Timo Rinteen mukaan mobiilikäytön kasvuvauhti jatkuu tulevina kuukausina vähintään yhtä kovana.

”Ilta-Sanomat tullee ohittamaan miljoonan mobiilikäyttäjän rajan jo ennen kesää 2013,” Timo Rinne ennustaa.

Myös mainostajat ovat löytäneet mobiilimainonnan. Rinteen mukaan mobiili tarjoaa hyvän huomioarvon ja kontekstin mainonnalle.

”Asiakkaidemme kokemukset mobiilipalveluihimme ohjatuista kampanjoista ovat olleet erittäin positiivisia.”

Lisätietoja:


Verkon kaupallinen johtaja Timo Rinne, Ilta-Sanomat, p. 040-571 3634 
Kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomat, p. 09-122 3400

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma News kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia, suurinta talousverkkomediaa Taloussanomia sekä alueellisia lehtiä. Sanoma News kuuluu myös Suomen merkittävimpiin digitaalisiin toimijoihin. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.