Lehdistötiedote 15.5.2012 klo 9.00

Ilta-Sanomat avasi tiistaina verkossaan IS TV Dokumentti -osion, jossa on katseltavissa yli 130 laadukasta tv-reportaasia. IS TV Dokumentti vie katsojansa ympäri maailmaa - myös sellaisiin paikkoihin ja tapahtumiin, jotka vain ohimennen välähtävät uutisissa. Dokumenttien määrä kasvaa viikoittain.

- Lukijamme hakevat yhä enemmän taustoittavaa tietoa maailman tapahtumista. Siksi teimme verkkoon Suomen suurimman dokumenttikanavan, kertoo päätoimittaja Kaius Niemi.

IS TV Dokumentti -osiosta voi katsella muun muassa uutiskanava CNN:n, brittiläisen Journeyman Picturesin, newyorkilaisen VICE Magazinesin ja kotimaisen Nelosen Ruutu.fi:n dokumenttiohjelmistoa.

- VICEn reportaasit ovat poikkeuksellisen kiinnostavia. Toimittaja Shane Smith matkaa esimerkiksi Siperian perukoille ja paljastaa Venäjällä toimivia Pohjois-Korean epäinhimillisiä työleirejä, Niemi kertoo.

Dokumentteja voi katsella silloin kun itselleen parhaiten sopii. Tätä helpottamaan tarjotaan katalogi, jossa jokainen dokumentti esitellään tekstin, kuvan ja linkin avulla.

- Paksun ja värillisen katalogin voi halutessaan myös printata talteen "ohjelma-oppaaksi", sanoo IS TV:n tuottaja Ville Jutila.

Valtaosa ohjelmista esitetään englanninkielisinä. Ruutu.fi:n dokumenteissa on suomenkielinen tekstitys. Palvelu löytyy osoitteesta: iltasanomat.fi/dokumentti

IS TV Dokumentti -videoesittely

Lisätietoja: päätoimittaja Kaius Niemi, kaius.niemi@iltasanomat.fi, puh: 040-7713501

Ilta-Sanomat kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma News -liiketoimintaryhmään. Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina.