Suomen suurin tilattava sanomalehti, Helsingin Sanomat uudistui verkossa ja otti verkkopalvelussa käyttöön avoimen maksumuurin. HS.fi:n lukeminen on nyt maksullista, jos viikossa lukee enemmän kuin viisi artikkelia. Rajattoman lukuoikeuden palveluun voi hankkia kuukausimaksulla. Sosiaalisen median kautta jaetut artikkelit ovat maksuttomia. 
Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Mikael Pentikäisen mukaan lukijat ovat ottaneet uudistuksen vastaan myönteisesti.

”Palaute on ollut rohkaisevaa ja myönteistä. Hesarin lukijat ymmärtävät, että hyvästä journalismista pitää maksaa ja on reilua, että myös verkkolukijat ovat mukana maksutalkoissa.”


Uudistuksessa verkkopalvelun sisältö syvenee entisestään. Helsingin Sanomat panostaa kehitystyössään sisältöön, journalistiseen laatuun ja parhaaseen lukukokemukseen monikanavaisesti. Jatkossa verkossa tarjotaan entistä enemmän taustoittavia ja uutistapahtumia analysoivia artikkeleita sekä lehden juttuja täydentäviä sisältöjä, kuten videoita, verkkografiikoita ja suoria seurantoja. Näin kotiin kannetun lehden tilaajakin saa täyden hyödyn verkkopalvelusta.
Verkkotilauksia on kaksi vaihtoehtoa: HS Verkko -palvelu maksaa 9,90 euroa kuukaudessa sisältäen rajattoman lukuoikeuden verkkopalvelun artikkeleihin viimeisen 7 vuorokauden ajalta. Verkkopalvelun koko sisällön saa käyttöönsä hankkimalla HS Verkko Plus –palvelun hintaan 14,90 euroa/kk. HS Verkko Plus sisältää myös näköislehdet, arkiston ja iPad-sovellulksen. HS Digilehden nykyiset tilaajat ovat valmiiksi HS Verkko Plus –palvelun tilaajia. Pelkän paperi-HS:n tilaajat saavat HS Verkko Plus -palvelun käyttöönsä 3–7,5 eurolla kuukaudessa tilaustyypistä riippuen.

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanavien kautta 1,9 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi Nyt -liite, Kuukausiliite, Radio Helsinki ja HS.fi. Lisäksi lehteä voi lukea tietokoneelta, puhelimesta ja tabletista, kuten iPadista.

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma News kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia, suurinta talousverkkomediaa Taloussanomia sekä alueellisia lehtiä. Sanoma News kuuluu myös Suomen merkittävimpiin digitaalisiin toimijoihin. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on 20 maassa monipuolisesti toimiva, monipuolisesti kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä vahva eurooppalainen konserni.