Lehdistötiedote 6.6.2012  16.00

Helsingin Sanomat siirtyy johtamismalliin, jossa kaupallisen organisaation ja toimituksen johtamisvastuut eriytetään. Mikael Pentikäinen jatkaa lehden vastaavana päätoimittajana. Hänen rinnalleen tullaan hakemaan liiketoimintajohtaja, jonka vastuulle tulee Helsingin Sanomien ja Sanoma Kaupunkilehtien tulosjohtaminen sekä kaupallisen organisaation toiminta.

”Talouden epävarmuus ja median murros ovat vaikuttaneet Helsingin Sanomien tuloksentekokykyyn, ja edessä on monta mittavaa kehityshanketta.  Organisaatio- ja johtamismallimuutoksella haluamme varmistaa avainhenkilöiden ajankäytön riittävyyden omille ydinalueilleen. Myös toiminnan fokus tarkentuu”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini toteaa.

”Helsingin Sanomat on kehittänyt erinomaisella tavalla monikanavaista toimintaansa ja on esimerkiksi älypuhelin- ja tablettisisältöjen liiketoimintamallien edelläkävijä maassamme. Monikanavaisuuteen pohjautuva yhdistelmätilausmalli on tuonut Helsingin Sanomille myös laajaa kansainvälistä huomiota. Nyt toteutettavalla muutoksella vahvistetaan Helsingin Sanomien kaupallisen organisaation johtamisresursseja. Haluamme varmistaa hyvän kehityksen jatkumisen samalla, kun lisäämme voimaa kilpailuun niin kuluttaja- kuin mediamarkkinoillakin”, Soini jatkaa.

”Helsingin Sanomissa on vireillä suuria sisällöllisiä uudistuksia, kuten lehtiuudistus, digitaalinen kehitysohjelma ja Nelosen uutistoimituksen yhdistäminen HS-toimitukseen. On mainiota, kun voin keskittyä toimituksen johtamiseen ja vaativien uudistusten läpivientiin”, Pentikäinen toteaa.


Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Pekka Soini, Sanoma News, puh. 0400 427 835
Vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen, Helsingin Sanomat, puh. 040 504 1944

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma News kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia, suurinta talousverkkomediaa Taloussanomia sekä alueellisia lehtiä. Sanoma News kuuluu myös Suomen merkittävimpiin digitaalisiin toimijoihin. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.