Sisällön muutokset liittyvät jo aiemmin julkistettuun kokonaisuudistukseen, jonka myötä Helsingin Sanomat muuttaa muotoaan ja kehittyy kaikissa kanavissa. Ensi tammikuusta alkaen painetun lehden koko muuttuu kompaktimmaksi tabloidiksi ja sen sivumäärä kasvaa. Myös verkkopalvelu laajenee ja muuttuu osin maksulliseksi. Kehittämistyössä panostetaan erityisesti sisällön journalistiseen laatuun ja parhaaseen lukukokemukseen kaikissa kanavissa.

”Tämä on Helsingin Sanomien historian merkittävin uudistus. Rakennamme lehteä, joka vastaa sekä lukijoidemme muuttuneisiin mediankäyttötapoihin että tulevaisuuden haasteisiin. Johtotähtenä on tarjota jatkossakin ainutlaatuista journalismia lukutavasta ja paikasta riippumatta”, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen kertoo.

Uutta sisältöä arkeen ja viikonloppuun

Lukijat näkevät lehden kokoon, rakenteeseen ja sisältöön liittyvät muutokset ensi vuoden alusta alkaen. Kokonaan uutta ovat Torstai- ja Lauantai -osat. Torstain aihepiirejä ovat ruoka ja juoma, terveys ja hyvinvointi, tyyli ja kauneus sekä perhe ja ihmissuhteet. Lauantai-osassa käsitellään puolestaan tiedettä, uutta tekniikkaa, matkustusta sekä autoja. Lisäksi TV-Nyt uudistuu ja se erotetaan Nyt-liitteestä omaksi osakseen, joka ilmestyy perjantaisin.

Nykyiset tutut perusosiot, kuten Kotimaa, Ulkomaat, Talous, Kulttuuri ja Urheilu, säilyvät entisellään. Myös Nyt-liite ja Helsingin Sanomien Kuukausiliite ilmestyvät entiseen tapaan. Nykyisten D-osien sisällöt siirtyvät osaksi uusia Torstai- ja Lauantai -osia.

”Sisällön uudistukset noudattavat lukijoidemme viikkorytmiä. Maanantaista keskiviikkoon Helsingin Sanomat on tiivis uutislehti, joka kertoo päivän uutiset ja avaa niiden merkitykset. Torstaista alkaen valmistaudutaan viikonloppuun ja samalla lehden sisältö laajenee. Katse kääntyy maailmalta ja uutisista kotiin ja vapaa-aikaan. Nyt-liite sekä uudet Torstai ja Lauantai muodostavat yhdessä monipuolisen vapaa-ajanlukemiston”, Helsingin Sanomien kehityspäällikkö Ville Blåfield sanoo.

Uusien osien lisäksi Helsingin Sanomat vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudulla luomalla uuden kerran viikossa ilmestyvän kaupunkilehden. Maksuton lehti tullaan jakamaan enimmillään 180 000 pääkaupunkiseudun taloudelle, joille ei vielä tule Helsingin Sanomia. Lehden sisältö koostuu valituista paloista Helsingin Sanomissa aiemmin julkaistusta sisällöistä. Samassa yhteydessä Helsingin Sanomien kaupunkiuutiset palaavat verkossa Omakaupunki.fi-palvelusta osaksi HS.fi:n uutissivuja. Omakaupunki.fi uudistuu Metro-lehden verkkopalveluksi ja muuttaa nimensä Metro.fi:ksi 13.11. mennessä.

Lisätietoja:

Vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen, p. 09-122 2310, mikael.pentikainen@hs.fi
Toimituspäällikkö Antero Mukka, p. 09-122 2450, antero.mukka@hs.fi

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanavien kautta 1,9 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi Nyt -liite, Kuukausiliite, Radio Helsinki ja HS.fi. Lisäksi lehteä voi lukea tietokoneelta, puhelimesta ja tabletista, kuten iPadista.

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma News kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia, suurinta talousverkkomediaa Taloussanomia sekä alueellisia lehtiä. Sanoma News kuuluu myös Suomen merkittävimpiin digitaalisiin toimijoihin. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on 20 maassa monipuolisesti toimiva, monipuolisesti kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä vahva eurooppalainen konserni.