Auto Bild Suomi ja Ilta-Sanomien autotoimitus yhdistävät voimansa. Lukijalle yhteinen autotoimitus näkyy entistä laadukkaampia ja palvelevampina autosisältöinä molempien lehtien eri jakelukanavissa.  

Yhteisen autotoimituksen muodostamisen myötä Ilta-Sanomien autotoimittajat siirtyvät työskentelemään Auto Bild Suomen toimitukseen. Yhteistä autotoimitusta johtaa Sanoma Magazinesin autolehtien – Auto Bild Suomen, V8-Magazinen ja GTi-Magazinen – päätoimittaja Jarmo Markkanen

– Auto Bild Suomi ja Ilta-Sanomien autosivut ovat erinomainen pari. Meitä yhdistävät automaailman tuoreimmat skuupit, laaja oma koeajotoiminta sekä halu palvella suomalaista autoilijaa. Yhdistämällä resurssimme ja osaamisemme voimme tuottaa lukijoillemme entistä parempaa ja monipuolisempaa sisältöä, Jarmo Markkanen toteaa. 

Yhteisen autotoimituksen toimittajat tekevät juttuja molempien lehtien eri jakelukanaviin. Samoja juttuja ei julkaista jatkossakaan molemmissa lehdissä, vaan sisältö räätälöidään aina kyseiseen välineeseen ja kohderyhmälle sopivaksi.   

– Esimerkiksi koeajoihin liittyviä käytännön järjestelyjä tehostamalla pystymme suuntaamaan resursseja ydintekemiseemme, kuten laajoihin artikkeleihin ja omaan autotestaamiseen. Panostamme entistä voimakkaammin myös verkkoon ja liikkuvaan kuvaan. Sisällön korkea laatu vaatii syvää osaamista, ja yhteistoimituksessa voimme sitä entisestään kehittää, Jarmo Markkanen kertoo. 

– Uskomme, että järjestely vahvistaa Sanoman asemaa laadukkaiden autosisältöjen tuottajana ja tulee siten edistämään tuotekehitystämme kaikissa eri jakelukanavissa, Ilta-Sanomien kustantaja Tapio Sadeoja sanoo. 

Auto Bild Suomi on kaksi kertaa kuussa ilmestyvä autolehti, jossa Euroopan suurimman autolehden Auto Bildin huikeat testiresurssit yhdistyvät kotimaiseen sisältöön, ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä autoilijaa palvelevaan hyötyaineistoon. Ilta-Sanomien brändiin on kuulunut jo vuosikymmenien ajan perjantaina ilmestyvät autosivut. Lisäksi Ilta-Sanomien verkkosivujen auto-osio on yksi Suomen suurimmista ja tavoittaa satoja tuhansia suomalaisia.   

Auto Bild Suomi tuottaa autosisältöä myös Sanoman kaupunkilehti Varttiin.


Lisätietoja antavat:
päätoimittaja Jarmo Markkanen, Sanoma Magazinesin autolehdet, puh. 0400 454 961
kustantaja Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomat, puh. 040 507 7285

Auto Bild Suomi on Suomen ajankohtaisin ja kansainvälisin autolehti, joka kertoo tuoreimmat automaailman uutiset ja koeajaa ensimmäisenä uusimmat automallit. Lehden levikki on 45 623 kappaletta (LT 2011) ja sillä on 155 000 lukijaa (KMT Lukija 2011).  

Ilta-Sanomat on Suomen suurin iltapäivälehti. Ilta-Sanomien mediaperheen tuotteet tavoittavat yhteensä 2,5 miljoonaa lukijaa. 

Sanoma Magazines ja Ilta-Sanomat ovat osa Sanomaa, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.