Toimitusten esimies Tapio Kivistö aloittaa Suomen johtavan aikakauslehtikustantajan Sanoma Magazinesin tekniikka-, auto- ja tiedelehtien kehityshankkeen johdossa. Samalla MikroBitin päätoimittaja vaihtuu.

Toimitusten esimies Tapio Kivistö (43) johtaa Sanoma Magazinesin Aikakauslehdet-yksikön tekniikka-, auto- ja tiedelehtiryhmää, johon kuuluvat MikroBitti, Tietokone, Pelit, Auto Bild Suomi, GTi-Magazine, V8-Magazine, Tiede ja Geo. Yhdessä ne tavoittavat lähes kolmasosan suomalaismiehistä.

Lehdissä käynnistetään kehitysohjelma, jonka tarkoituksena on vastata mediankuluttamisen muutoksiin ja palvella lukijoita entistä paremmin niin painetuissa lehdissä kuin digitaalisissa kanavissakin. Tapio Kivistö on työskennellyt toimitusten esimiehenä puolitoista vuotta. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa toimituspäällikkönä Sanoma Yritysjulkaisuissa ja uutispäällikkönä Taloussanomissa.

– Tapio Kivistö on taitava journalistinen johtaja sekä sisältöjen ja toimitusprosessien kehittäjä, jolla on kyky saada ihmiset innostumaan työstään. Se onkin luovien yhteisöjen tehokkaassa johtamisessa onnistumisen tärkein edellytys, Sanoma Magazinesin aikakauslehtien kustantaja Riitta Pollari sanoo.

– On tärkeää tehdä innostavia ja erottuvia sisältöjä, olipa julkaisukanava mikä tahansa. Esimerkiksi Tietokone-lehden tuore uudistus on otettu hyvin vastaan. Tämä osoittaa, että tekniikkalehdet menestyvät edelleen mainiosti myös painettuina versioina. Lehdet pureutuvat syvällisesti aihepiireihinsä ja tarjoavat ajattelun aineksia, konkreettista hyötyä sekä elämyksiä ja viihtymistä. Digitaaliset kanavat puolestaan painottuvat uutiisin, tiedon etsimiseen, palveluihin ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen, Tapio Kivistö toteaa.

Samassa yhteydessä Suomen suurimman uuden tekniikan lehden MikroBitin päätoimittaja vaihtuu. Lehden vt. päätoimittajana toimii 17.11. alkaen toimituspäällikkö Pasi Andrejeff. Lehden nykyinen päätoimittaja Otto Aalto jättää Sanoma Magazines Finlandin ja suuntaa kohti uusia haasteita.

– Otto Aalto työskenteli tekniikkalehdissämme 16 vuoden ajan. Hänellä on ollut vahva panos siihen, että alkujaan tietokoneintoilijoiden harrastelehtenä aloittanut MikroBitti on vuosien varrella laajentunut uuden tekniikan johtavaksi asiantuntijaksi, Riitta Pollari toteaa.


Lisätietoja antavat:
kustantaja Riitta Pollari, Aikakauslehdet, puh. 040 725 2463
toimitusten esimies Tapio Kivistö, Aikakauslehdet, puh. 09 120 5952

Sanoma Magazines Finland on Suomen johtava aikakauslehtikustantaja, jonka yli neljäkymmentä aikakauslehteä tarjoavat laadukkaita lukuelämyksiä yli kolmelle miljoonalle suomalaiselle. Olemme markkinaykkönen myös lasten ja nuorten julkaisuissa. Lehtien ja kirjojen lisäksi tuottamistamme sisällöistä ja palveluista voi yhä useammin nauttia digitaalisessa muodossa. Yritysjulkaisut-yksikkömme tuottaa monikanavaisia viestintäpalveluja eturivin suomalaisyrityksille.

Olemme osa Sanoma-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediayritys.