Tiedotusvälineille 7.9.2011

Sanoma News ja Aalto-yliopiston Start-Up Center -yrityshautomo ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on vahvistaa digitaalisen median kasvua ja start-up-yritystoimintaa Suomessa. Yhteistyö tukee sekä Sanoman digitaalista kasvustrategiaa että nuoria suomalaisia yrityksiä.

”Vahva digitaalinen kasvu edellyttää meiltä entistä voimakkaampaa verkottumista suomalaiseen start-up-ympäristöön. Samalla aloittaville yrityksille on tärkeää saada vahvoja asiakkaita myös kotimaastaan, vaikka ne yhä useammin tähtäävätkin suoraan kansainvälisille markkinoille”, sanoo Sanoma Newsin ja Sanoma Media Finlandin  digitaalisen liiketoiminnan johtaja Marja-Leena Tuomola.

Sanoman edustajat tapaavat säännöllisesti Aalto Start-Up Center -yrityshautomon kasvuyrityksiä. Lupaavimmat ja Sanoman strategiaan parhaiten sopivat konseptit tulevat saamaan vahvaa tukea. Suomen johtavana digitaalisen median toimijana Sanoma News voi tarjota aloittelevien yritysten käyttöön esimerkiksi mainosnäyttöjä verkkopalveluissaan, jotka tavoittavat lähes kolme miljoonaa suomalaista joka viikko. Myös suorat investoinnit aloitteleviin yrityksiin ovat mahdollisia.

”Yhdistämällä nuorten yritysten rohkeat uudet ideat Sanoman palveluihin voidaan luoda uusia ja kuluttajien kannalta entistä kiinnostavampia verkko- ja mobiiliratkaisuja”, Tuomola uskoo.

Aalto-yliopiston Start-Up Centerillä on 80 asiakasyritystä ja se on Suomen suurin yliopistotaustainen kasvuyrityskeskus.

"Nyt käynnistyvä yhteistyö Sanoma Newsin kanssa tuo meille voimaa hautomoyritysten liiketoiminnan kehittämiseen ja tarjoaa erinomaiset kasvupolut asiakkaillemme. Saamme lukuisia uusia yritysideoita viikoittain arvioitavaksi ja haemme jatkuvasti toimintaamme parhaiten soveltuvia yhteistyötahoja. Etsimme erityisesti Sanoma Newsin kaltaisia kumppaneita, joilla itsellään on voimakas strateginen ote tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksiin", sanoo projektijohtaja Marika Paakkala Aalto Start-Up Center-yrityshautomosta.

Aalto Start-Up Center yrityshautomon kanssa tehtävä yhteistyö täydentää kesällä alkanutta Sanoma Newsin ja Aalto Center for Enterpreneurship -yrittäjyyskeskuksen yhteistyötä.

Lisätietoja:


Digitaalisen liiketoiminnan johtaja Marja-Leena Tuomola, Sanoma News, Sanoma Media Finland, puh. 040 513 6630
Projektinjohtaja Marika Paakkala, Aalto Start-Up Center, puh. 040 829 2286

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma News kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia ja alueellisia lehtiä. Sanoma News kuuluu myös Suomen merkittävimpiin digitaalisiin toimijoihin. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.

Aalto Start-Up Center toimii tieto- ja teknologiapohjaisten aloittavien yritysten kasvun vauhdittajana. Aalto Start-Up Centerissä toimii myös luovien alojen yrittäjyyden edistämiseen ja kehittämiseen liittyvä Arabus-yrityshautomotoiminta. Aalto Start-Up Center tarjoaa korkealaatuista yritysneuvontaa, monipuoliset asiantuntijaverkostot sekä kalustetut toimitilat valittujen yritysten käyttöön. Liiketoiminnan suunnittelun ja rahoitusneuvonnan ohella Aalto Start-Up Center keskittyy erityisesti yrityksen myyntitoiminnan selkeyttämiseen, myyntiosaamisen kasvattamiseen ja käytännönläheiseen myynnin aloittamiseen yritykselle tuloksekkaimmassa asiakasryhmässä – kotimaassa ja kansainvälisesti.”