Sanoma News ja Aalto-yliopiston yrittäjyyskeskus Aalto Center for Entrepreneurship (ACE) ovat sopineet yhteistyöstä vahvistaakseen digitaalisen median kasvua ja start-up-yritystoimintaa ja sen kasvua digitaalisen median alueella. Sopimuksen mukaan Sanoma News tarjoaa valikoiduille alkuvaiheen yrityksille valmennusta ja näkyvyyttä Suomen suosituimpiin kuuluvilla verkkosivustoillaan. Yhteistyö tukee molempien osapuolien strategisia tavoitteita.

"Aalto-yliopisto on meille erittäin tärkeä yhteistyökumppani ja on hienoa käynnistää ACE:n kanssa laajamittainen yhteistyö. Tavoitteenamme on löytää kiinnostavia, lähellä liiketoimintaamme olevia innovaatiota ja start-up-ideoita ja samalla luoda kontakteja tulevaan yrittäjäsukupolveen", toteaa Sanoma Newsin kehitysjohtaja Marja-Leena Tuomola.

Suomen johtavana digitaalisen median toimijana Sanoma News tarjoaa huippuluokan osaamista Aalto-yliopiston opiskelijoiden käyttöön.

"Tavoitteenamme ACE:ssa on tarjota maailman parhaita näkemyksiä ja oivalluksia yhteisömme innovaattoreille. Heihin kuuluu niin opiskelijoita, tutkijoita kuin professoreitakin, Aalto-yliopiston alumneja ja kansainvälisiä kumppanuusyliopistoja", sanoo ACE:n johtaja Will Cardwell.

"Sanoman edustajat tulevat säännöllisesti tapaamaan start-up-tiimejämme ja tutkijoitamme, joilla on uudenlaisia liikeideoita digitaalisen median alalla. Lupaavimmat ja Sanoman strategiaan parhaiten sopivat konseptit saavat vahvaa tukea, mikä voi olla valmennusta, mainosnäyttöjä Sanoman sivustoilla tai mahdollisesti myös suoria taloudellisia investointeja.  Koska Sanoma kuuluu Euroopan johtaviin toimijoihin tietyillä digitaalisen liiketoiminnan aloilla, kumppanuutemme auttaa meitä tekemään entistä parempia päätöksiä tukiessamme tutkijoitamme ja yrittäjiemme sekä tuottaa Aalto-yliopiston yhteisöstä uusia, voimakkaasti kasvavia yrityksiä."


Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Marja-Leena Tuomola, Sanoma News, p. 09 122 4660
Johtaja Will Cardwell, Aalto-yliopiston yrittäjyyskeskus, p. 040 514 1325

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma News kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia ja alueellisia lehtiä. Sanoma News kuuluu myös Suomen merkittävimpiin digitaalisiin toimijoihin. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.

Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan uusi monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto rakentuu suomalaisille vahvuuksille ja sen päämääränä on kehittyä omaleimaisena kokonaisuutena yhdeksi maailman kärkiyliopistoista. Aalto Center for Entrepreneurship (ACE) tarjoaa Aalto-yliopiston tekniikan kaupallistamiseen, immateriaalioikeuksien hallintaan ja startup-yrittäjyyteen liittyviä palveluja, sekä kasvuyrittäjyysaiheista tutkimusta ja opetusta. ACE toimii linkkinä liike-elämän ja tutkimuksen välillä, ja tavoitteena on edistää monitieteisten keksintöjen ja yritysten syntyä.