Lehdistötiedote 2.11.2011 klo 10:30

Suomen johtava aikakauslehtikustantaja Sanoma Magazines keskittää voimavarojaan johtavien lehtibrändiensä kehittämiseen ja uuslanseerauksiin. Nykyinen valikoima supistuu neljällä lehdellä.

Sanoma Magazines lopettaa Prosessorin kustantamisen ja suunnittelee Saran lakkauttamista osana aikakauslehtivalikoimansa uudistamista. Me Naisten erikoisnumerona syntynyt Sport palaa puolestaan juurilleen ja palvelee jatkossa lukijoitaan Suomen suurimman naisten viikkolehden hyvään oloon ja liikuntaan keskittyvänä brändin laajennuksena, joka ilmestyy kahdeksan kertaa vuonna 2012.

Sarjakuvat ja kirjat -yksikön valikoimasta poistuvat Inez- ja Witch -lehdet. Keväällä lanseerattu Inez lopetetaan, koska siihen ei enää ole saatavissa kansainvälistä materiaalia. Witchin menestyksen taustalla ollut ilmiö on puolestaan kymmenessä vuodessa hiipunut.

Prosessori ilmestyy viimeisen kerran kuluvan vuoden marraskuussa ja Inez sekä Witch joulukuussa. Prosessorin lukijoille tarjotaan ensisijaisesti Sanoma Magazinesin uuden, tammikuussa ilmestymisensä aloittavan tekniikan viikkolehden 3T:n tilausta.

- Lehtien lopettaminen auttaa pitämään tuotevalikoimamme kilpailukykyisenä ja antaa tilaa uuden kehittämiseen. Haluamme panostaa haastavassa markkinatilanteessa johtaviin brändeihimme sekä koko alan elinvoimaisuudelle tärkeisiin uuslanseerauksiin. Samalla varaudumme myös ensi vuonna voimaanastuvan lehtitilausten arvonlisäveron vaikutuksiin, Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh sanoo.

3T:n lanseeraamisen lisäksi Sanoma Magazines tuo markkinoille kevään aikana kolme erikoisnumeroa: Kodin Kuvalehti Puutarhassa -lehden, Glorian puutarhan ja Gloria Designin. Kodin Kuvalehden ensimmäinen uudistunut numero on ilmestynyt vastikään, ja vuoden alussa uudistuvat Me Naiset ja Hyvä Terveys.

- Haluamme tarjota suomalaisille maan kiinnostavimman aikakauslehtikattauksen ja houkuttelevimmat sisällöt. Uudistuminen, edellä kävijyys ja kunnianhimo ovat menestyksen avaintekijöitä. Markkinajohtajana tiedämme, että paras pärjää aina, Sanoma Magazinesin Aikakauslehdet-yksikön kustantaja Riitta Pollari toteaa.

Saran ja Sportin toimituksissa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhteensä 19 henkilöä. Prosessorin viisihenkisessä toimituksessa YT-neuvottelu on jo loppusuoralla.


Sanoma Magazinesin lehtien levikit ja lukijamäärät:
http://www.sanomamagazines.fi/yritysinfo/liiketoiminta/julkaisut.html


Lisätietoja antavat:
toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh, Sanoma Magazines Finland, puh. 09 120 5020
kustantaja Riitta Pollari, Aikakauslehdet, puh. 09 120 5305

Sanoma Magazines Finland on Suomen johtava aikakauslehtikustantaja, jonka yli neljäkymmentä aikakauslehteä tarjoavat laadukkaita lukuelämyksiä yli kolmelle miljoonalle suomalaiselle. Olemme markkinaykkönen myös lasten ja nuorten julkaisuissa. Lehtien ja kirjojen lisäksi tuottamistamme sisällöistä ja palveluista voi yhä useammin nauttia digitaalisessa muodossa. Yritysjulkaisut-yksikkömme tuottaa monikanavaisia viestintäpalveluja eturivin suomalaisyrityksille.

Olemme osa Sanoma-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediayritys.