Lehdistötiedote 9.11.2011

Sähkövertailu.fi:n avulla myös sähkösopimuksen teko onnistuu kätevästi verkossa

Sanoma Digital Finland avaa joulukuun alussa uuden sähkön vertailupalvelun Sähkövertailu.fi:n, jossa ovat mukana kaikki Suomen sähkömyyjät.

"Sähköinen kaupankäynti kasvaa jatkuvasti. Suomessa solmitaan vuosittain neljännesmiljoona uutta sähkösopimusta. Halusimme tehdä sähkön hintavertailun ja sähkösopimuksen solmimisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi. Kuluttajien toiveiden mukaisesti on toteutettu kattava, riippumaton ja helppokäyttöinen palvelu", sanoo Sähköisten markkinapaikkojen kehityspäällikkö Janne Leino.

Helppokäyttöisyyden takaa se, ettei kuluttajan tarvitse syöttää palveluun sulakekokoja tai kilowattitunteja. Pelkkä osoite riittää. "Hyödynnämme palvelussa Oikotie.fi:n talotietokantaa, jonka tietojen avulla kulutusarvio voidaan tehdä osoitetietoja hyödyntäen. Palveluun voi syöttää myös nykyisen sähkölaskun tiedot ja sitä palvelun tarjouksiin", Janne Leino kertoo. Kuluttaja voi halutessaan vertailla erilaisten tuotetyyppien ja energialähteiden vaikutusta sähkön hintaan ja siirtyä vertailun jälkeen suoraan sähkösopimuksen tekoon.

Palvelu on jo avattu sähköyhtiöille koekäyttöön. "Sähköyhtiöt ovat olleet uudesta palvelusta erittäin kiinnostuneita. Sähkömyyjät toivovat puolueetonta, kuluttajat hyvin tavoittavaa palvelua, jonka avulla aito tuotevertailu on mahdollista. Sähkövertailu.fi on vastaus näihin tarpeisiin", Leino sanoo.


Lisätietoja:
Sähköisten markkinapaikkojen kehityspäällikkö Janne Leino, Sanoma Digital Finland, p. 040 516 2006

Sanoma Digital Finland kokoaa yhteen Suomen suosituimpia internet-palveluita ja yli 200 sähköisen liiketoiminnan ammattilaista. Sanoma Digital kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma News -liiketoimintayksikköön.

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina.