Sanoma Newsin kehitysjohtaja Marja-Leena Tuomola nimitetään 1.9. alkaen Sanoma Newsin ja Sanoma Media Finlandin yhteiseksi digitaalisen liiketoiminnan johtajaksi (Chief Digital Officer, Finland). Sanoman Suomen mediatoiminnoille tulee yhteinen, digitaalisia toimintoja ohjaava ja koordinoiva digitaaliset toiminnot -matriisi. Matriisi toimii tiiviissä yhteistyössä Sanoman Chief Digital Officer John Martinin organisaation kanssa. Marja-Leena Tuomola tulee vastaamaan myös Sanoma Newsin Sanoma Digital Finland -liiketoimintayksiköstä.  

"Sanoma on Suomen suurin digitaalisen median keskittymä ja ainoa aidosti monimediallinen toimija. Meillä on Suomessa yli 300 digitaalisen median huippuosaajaa tekemässä ja myymässä tuotteitamme. Lisääntyvän yhteistyön avulla meillä on aivan upea mahdollisuus kehittää ja yhdistää uniikkia tuotevalikoimaamme tavalla, joka palvelee mahdollisimman hyvin sekä media- että kuluttaja-asiakkaitamme”, Marja-Leena Tuomola sanoo.

Sanoma Digitalin liiketoimintajohtaja Pekka Harju nimitetään 1.9. alkaen Sanoma Newsin asiakkuusjohtajaksi. Sanoma Newsin ja Helsingin Sanomien mediamyynnistä vastannut myyntijohtaja Jukka Kohonen keskittyy 1.9. alkaen vetämään Helsingin Sanomien mediamyyntiä.  

”Sanoma Newsin osuus Suomen mediamarkkinoista on noussut viime vuosien aikana ja on nyt 18 prosenttia. Display-mainonnasta Suomessa Sanoma Newsin osuus on 28 prosenttia. Merkittävä osa tulevien vuosien kasvusta tulee digitaalisen liiketoiminnan kautta. Kasvun edellytyksenä on pääbrändien markkina-aseman vahvistaminen ja uusien tuotteiden ja palvelujen lanseeraaminen tiiviissä yhteistyössä Sanoma Newsin eri yksiköiden kesken”, Pekka Harju toteaa.

Nimitykset vastaavat Sanoman uutta organisaatiorakennetta, johon kuuluvat liiketoimintayksiköiden kanssa tiiviissä yhteistyössä toimivat konsernitoiminnot Digital Operations (digitaalinen liiketoiminta) ja Customer Market Operations (asiakkuudet).

Marja-Leena Tuomola on ennen Sanoma Newsiin siirtymistä työskennellyt eri tehtävissä Sanoma Osakeyhtiössä, Sanoma Magazinesissä ja Sanoma Entertainmentissä vuosina 1990-2008. Pekka Harju on toiminut aiemmin muun muassa Ilta-Sanomien liiketoimintajohtajana ja toimitusjohtajana sekä markkinointijohtajana Kärkimediassa.