Helsingin Sanomat on ensimmäisenä suomalaisena sanomalehtenä ottanut käyttöön Leiki Focus -teknologian, joka personoi Helsingin Sanomien HS Digilehden aloitussivun tilaajan kiinnostuksen mukaan. HS Digilehden suosio on kasvanut tasaisesti ja suurin osa uusista tilaajista sisällyttää sen tilaukseensa.

Leiki Focus -suosittelumoottori analysoi yksityiskohtaisesti jokaiseen artikkeliin liittyvät merkitykset. Artikkelianalyysin pohjalta Leiki Focus seuraa lukijan klikkejä sivustolla muodostaakseen reaaliajassa henkilökohtaisen kiinnostusprofiilin. Lukijan henkilökohtaisia kiinnostuksia parhaiten vastaavat uutiset päivän lehdestä nousevat esiin HS Digilehden aloitussivulla. Käytökseen perustuvien suositusten lisäksi tilaajalle tarjotaan sisältöön liittyviä artikkelisuosituksia.

" HS Digilehti on jo nyt monipuolinen tilaustuote sisältäen arkiston ja lehtihyllyn. Leiki Focus -personointi mahdollistaa vielä paremman tuotteen, kun henkilökohtaisesti kiinnostavat uutiset näkyvät heti aloitussivulla. Personointia ovat myös useat tilaajamme toivoneet", Helsingin Sanomien kehitysjohtaja Petteri Putkiranta sanoo.

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun digitaalinen sanomalehti tarjoaa henkilökohtaisia suosituksia etusivullaan käyttäen reaaliaikaista kiinnostusanalyysiä. Näen sen suurena askeleena media-alalle", Leikin toimitusjohtaja Petrus Pennanen sanoo.

Helsingin Sanomat kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma News -liiketoimintaryhmään. Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. HS.fi on yksi maamme suurimmista verkkopalveluista lähes 1,3 miljoonalla viikoittaisella eri kävijällään. Kaikkiaan Helsingin Sanomien mediaperhe tavoittaa yli 1, 7 miljoonaa suomalaista.