Suomen johtava aikakauslehtikustantaja Sanoma Magazines täydentää lehtivalikoimaansa keski-ikäisten suurta sukupolvea puhuttelevalla uutuudella. Kuukausilehti Iiris tarjoaa lukijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän syvällistä asiaa ja moniaistillista glamouria. Leena Karon päätoimittama lehti ilmestyy ensimmäisen kerran maaliskuussa.

Iiris on suunniteltu erityisesti 50–64-vuotiaille naisille ja miehille, joita on Suomessa yhteensä noin puolitoista miljoonaa. Sen konsepti on ennenkokematon sekoitus naisten- ja yleisaikakauslehtien parhaita puolia. Iiris yhdistää vahvan visuaalisuuden, modernin kerronnan ja tunteet tietoon, yhteiskunnallisuuteen sekä yleismaailmallisiin aiheisiin. Lehden ympärille luodaan vahva mediabrändi, joka muodostuu muun muassa digitaalisista palveluista sekä tapahtumista.  

– Haluamme rakentaa Iiriksestä keski-ikäisten naisten ja miesten oman yhteisön, heimomedian. Tämä suuri ikäluokka on yllättävän näkymätön mediassa. Iiris onkin aivan omassa kategoriassaan nostaessaan heidän elämänvaiheensa esiin, lehtiuutuuden päätoimittajaksi nimitetty Leena Karo sanoo. 

– Lukijamme ovat ehtineet kokea paljon elämässään, mutta suunnittelevat täysillä myös tulevaisuuttaan. Heillä on aiempia elämänvaiheitaan enemmän vapautta, aikaa, rahaa ja itsetuntoa toteuttaa unelmiaan – he elävät monin tavoin elämänsä parasta aikaa. 

Iiriksen sisällössä pääosassa ovat ajankohtaiset ilmiöt ja ihmiset, muoti, kauneus, matkailu, kulttuuri, terveys sekä hyvä olo. 

– Iiris on yhteisöllinen, ennakkoluuloton, omakohtainen ja elämyksellinen lehti. Olemme yhtä uteliaita ja avarakatseisia kuin lukijamme, ja tarjoamme samoissa kansissa niin syvällistä asiaa kuin moniaistillista glamouriakin. Iiriksen tehtävä on kannustaa lukijoitaan ikääntymään hyvillä mielin, Leena Karo kertoo.

Iiriksen laaja ja painetun median suurkuluttajiin lukeutuva kohderyhmä tarjoaa uutuudelle hyvän lähtökohdan saavuttaa merkittävä asema aikakauslehtimarkkinoilla sekä lukijoiden että mainostajien parissa. Pitkän aikavälin tavoitteena on saada lehdelle yli 100 000 kappaleen levikki. 

– Nykyisessä markkinatilanteessa haluamme panostaa erityisesti brändeihin, joilla on potentiaalia saavuttaa merkittävä levikki ja markkina-asema. Tavoitteenamme onkin hankkia Iirikselle yhtä vankka jalansija keski-ikäisten lempilehtenä kuin ET-lehdellä on yli 60-vuotiaiden senioreiden joukossa tai Kodin Kuvalehdellä ruuhkavuosiaan elävien perheiden parissa. Tulemme satsaamaan lehden myyntiin ja markkinointiin voimakkaasti saadaksemme sille lentävän lähdön, Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh sanoo.

Iiris ilmestyy ensimmäisen kerran 8.3.2012 ja lehteä tehdään ensi vuonna yhdeksän numeroa. Ensimmäisen numeron painos on 150 000 kappaletta.

Lisätietoja antavat:


toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh, Sanoma Magazines Finland, puh. 09 120 5020
kustantaja Riitta Pollari, Aikakauslehdet, puh. 09 120 5305
päätoimittaja Leena Karo, Iiris, puh. 09 120 5435

Sanoma Magazines Finland on Suomen johtava aikakauslehtikustantaja, jonka yli neljäkymmentä aikakauslehteä tarjoavat laadukkaita lukuelämyksiä yli kolmelle miljoonalle suomalaiselle. Olemme markkinaykkönen myös lasten ja nuorten julkaisuissa. Lehtien ja kirjojen lisäksi tuottamistamme sisällöistä ja palveluista voi yhä useammin nauttia digitaalisessa muodossa. Yritysjulkaisut-yksikkömme tuottaa monikanavaisia viestintäpalveluja eturivin suomalaisyrityksille.

Olemme osa Sanoma-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediayritys.