Lehdistötiedote 12.12.2011

Helsingin Sanomat ja Taloussanomat ovat rakentaneet yhteisen verkkotalouspalvelun, Taloussanomat+:n. Uusi palvelu on julkaistu sovelluksena, joka toimii Applen iPad-tableteissa ja iPhone-puhelimissa.

Taloussanomat+ vastaa talousuutisten ja -tiedon koko ajan kasvavaan kysyntään. Palvelussa julkaistaan Taloussanomien uutisten lisäksi Helsingin Sanomien painetun lehden talousjutut, Financial Timesin uutisia sekä huippuekonomistien kolumneja.

"Toimituksellisten aineistojen ohella palvelu hyödyntää Helsingin Sanomien vahvaa myyntivoimaa ja asiakaspalvelua. Odotamme, että palvelusta tulee menestys", Helsingin Sanomien sähköisen liiketoiminnan johtaja Petteri Putkiranta sanoo.

"Tähän asti tiedotusvälineitä on rahoitettu verkossa lähinnä ilmoitusmyynnin avulla. Uskomme, että paras tulos saadaan ilmoitus- ja tilausmyynnin yhdistelmällä. Painettujen lehtien perinne osoittaa, että kaksi vahvaa tulovirtaa mahdollistaa parhaiten laadukkaan journalismin tekemisen" Taloussanomien toimituspäällikkö Hannu Sokala sanoo.

Taloussanomat+ julkaistaan kaikissa tärkeissä kanavissa. Applen iPadit ja iPhonet valittiin ensimmäiseksi kanavaksi niiden edistyksellisyyden ja levinneisyyden ansiosta.

Sanoma-konsernin tekemän kansainvälisen tutkimuksen mukaan iPadeja käytetään uutisten lukemiseen, verkkoselailuun sekä erilaisiin hakuihin ja sähköpostiin. Lähes jokainen reilusta 3 600 vastaajasta ilmoitti käyttävänsä tablettiaan useita kertoja päivässä. Puolet vastaajista käytti iPadiaan päivittäin 30 minuutista kahteen tuntiin.

Tutkimus paljasti, että iPadeja käytetään yleisimmin kotona. Toiseksi suosituin käyttöhetki ovat lomat ja matkat. Taloussanomat+:ssa onkin offline-tuki: käyttäjä voi ladata vaivatta ja nopeasti kahden päivän uutiset laitteelle esimerkiksi lentomatkaa varten.

"Sanoma News seuraa tarkkaan tablettien ja älypuhelinten kehitystä ja tuo aktiivisesti markkinoille uusia palveluja eri sovellusalustoille", Putkiranta lupaa.

Tutustumistarjouksena Taloussanomat+:aan voi tutustua maksutta kahden viikon ajan. Palvelun tilaus maksaa 8,99 euroa kuussa tai 99,99 vuodessa.


Lisätiedot:
Petteri Putkiranta, kehitysjohtaja, Helsingin Sanomat, petteri.putkiranta@sanoma.fi, p. 040 550 1551
Hannu Sokala, toimituspäällikkö, Taloussanomat, hannu.sokala@sanoma.fi, p. 040 764 5214

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma News kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia, suurinta talousverkkomediaa Taloussanomia sekä alueellisia lehtiä. Sanoma News kuuluu myös Suomen merkittävimpiin digitaalisiin toimijoihin. Sanoma News on osa Sanomaa, joka on 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.