Welho tuo maaliskuun aikana tarjolle kokonaan uuden nopeusluokan laajakaistaliittymät. Ennennäkemättömän suuri loikka tarjolla olevien nopeuksien tasossa merkitsee Welholle ratkaisevaa irtiottoa markkinan muusta tarjonnasta. Uusista tuotteista eniten kaistaa tarjoaa Welhon 200-megainen laajakaista, mutta jo perusliittymäkin on nopeampi kuin arviolta lähes 90 prosenttia Suomessa käytössä olevista laajakaistaliittymistä.

Liikenne- ja viestintäministeriön Laajakaista kaikille -hanke tähtää siihen, että Suomessa on vuoteen 2015 mennessä tarjolla riittävän nopeat laajakaistayhteydet kaikille.Tavoitteeksi on nostettu 100 Mbps. Welho tuo markkinoille näin nopeat laajakaistat jo nyt.

"Meille suuret nopeudet eivät ole mikään itseisarvo, vaan teemme tämän tuoteuudistuksen voidaksemme antaa Welhon verkkoon liittyneille kodeille ennenkokemattomat mahdollisuudet hyödyntää monipuolisesti kaikkia niitä hienoja ja hyödyllisiä palveluita, joita verkko voi tarjota", sanoo Welhon liiketoimintajohtaja Johan Flykt.

Laajakaistan uudet käyttötavat edellyttävät entistä enemmän kaistaa

Kannettavien tietokoneiden ja muiden internetiin yhdistettävien päätelaitteiden yleistyminen kodeissa merkitsee suurta mullistusta sisällön jakelussa, sillä tietokoneohjelmat, pelit, musiikki ja muu kodeissa käytettävä sisältö on siirtymässä yhä laajemmin verkkoon. Sama koskee myös televisio-ohjelmia: nyt jo 40 prosenttia 15 - 64-vuotiaista suomalaisista internetiä käyttävistä kuluttajista seuraa tv-ohjelmien kaltaisia videoita internetin kautta *) ja 28 prosenttia suomalaisista kotitalouksista katsoo kokonaisia tv-ohjelmia kotimaisten tv-yhtiöiden sivuilta **).

"Erityisesti tv-ohjelmien ja online-videon katselu on voimakkaassa kasvussa, ja verkkoon kytkettyjen laitteiden määrä kodeissa lisääntyy nopeasti. Palvelut tarvitsevat kaistaa, ja eri laitteita halutaan käyttää samanaikaisesti, joten on selvää, että käyttäjien vaatimukset kasvavat. Welhon laajakaistauudistus varmistaa, että verkon tarjoamista digitaalisista viihde-elämyksistä voidaan nauttia juuri niin korkealaatuisina kuin ne on tarkoitettu koettavaksi. Tämä uudistus takaa sen, että elämyksellisyys ei ole ainakaan nopeudesta kiinni", Flykt sanoo.

Welhon uudet laajakaistaliittymät tulevat myyntiin vaiheittain maaliskuusta alkaen, jolloin nykyisten laajakaistatuotteiden myynti uusille asiakkaille päättyy. Kaikki nykyiset tilaukset jatkuvat ennallaan. Tilaajien nopeuksiin ei tehdä muutoksia automaattisesti, eikä uudistus vaikuta nykyisten tuotteiden hintoihin.

*) Viestintävirasto: AV-sisältöpalvelujen kuluttajatutkimus, Viestintäviraston julkaisuja 2/2010

**) Finnpanel Oy: Tv-taloudet Suomessa 2009

***

Welho on Suomen suurin kaapelitelevisio-operaattori ja merkittävä laajakaistapalvelujen tarjoaja. Welho on osa Sanoma Entertainmentia, Sanoma-konsernin sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmää. www.welho.fi