Sanoma Magazines on perustanut Budapestiin osaamiskeskuksen, jossa liiketoimintaryhmän Mobile Media -yksikkö kehittää mobiilisovelluksia Sanomalle.

"Mobiilit päätelaitteet ovat yhä tärkeämpiä Sanoma Magazinesille. Nettiselailun lisäksi käyttäjät ovat erittäin kiinnostuneita mobiilisovelluksista. Sanoma Budapest on tähän mennessä lanseerannut neljä suosittua sovellusta, joten Sanoma Magazines päätti perustaa Budapestiin osaamiskeskuksen kehittämään mobiilisovelluksia edelleen", kertoo osaamiskeskuksen johtaja Tamás Szépvölgyi.

"Osaamiskeskus kehittää mobiilisovelluksia Unkarin markkinoiden lisäksi muihinkin Sanoman toimintamaihin, mukaan lukien Venäjä, Hollanti ja Suomi."

"Mobile Media -yksikkö keskittyy kehittämään alustariippumattomia sovelluksia. Kehitämme sovelluksia mobiililaitteisiin, joilla on merkittävä markkinaosuus, kuten iPhone, Nokia, Android, Samsung ja HTC. Näytön suhteen olemme joustavia, koska puhelimien ja kämmentietokoneiden lisäksi iPadin kaltaiset tabletit ovat hyvin suosittuja. Tutkimme, mikä julkaisumuoto on paras erilaisille laitteille ja millaista sisältöä kuluttajat haluavat lukea. Tämä on kokeellista kehitystä."

Osaamiskeskus aloitti toimintansa loppukeväällä. Henkilöstö koostuu kehitystiimistä, joka vastaa olemassa olevista mobiilisovelluksista. Taitaville sovelluskehittäjille on yhä paikkoja.

"Etsimme kunnianhimoisia ihmisiä, joilla on hyvät ohjelmointitaidot, ja jotka haluavat osallistua uuden interaktiivisen mediakielen sekä tulevaisuuden medioiden kehittämiseen", Szépvölgyi sanoo.

Sanoma Magazines on johtava aikakauslehtikustantaja ja merkittävä digitaalinen toimija yli 10:ssä Euroopan maassa. Sen tuotteet ja palvelut ovat 290 miljoonan kuluttajan ulottuvilla. Sanoma Magazines on osa Sanoma-konsernia.