Aikakauslehtikustantaja Sanoma Magazinesin lehdistä Venäjän Cosmopolitan ehti ensimmäisenä: Suurin USA:n ulkopuolella julkaistava Cosmpolitan, Independent Media Sanoma Magazinesin julkaisema Venäjän Cosmopolitan, on ollut saatavilla iPad-laitteeseen 20 elokuuta asti.

Hollannissa Sanoma Magazines on tuonut markkinoille toistaiseksi kaksi iPad-sovellusta, ilmaisen uutispalvelu NU.nl:n ja maksullisen autolehti AutoWeekin. AutoWeek nousi heti syyskuun puolivälissä tapahtuneen julkaisunsa jälkeen suosituimmaksi iPad-sovellukseksi Hollannissa.

Suomessa Sanoma Magazines Finland tuo lehdistään iPadiin ensimmäisinä maan johtavan muoti- ja lifestylehden Glorian sekä suurimman tietotekniikan asiantuntijalehden Tietokoneen. Tapiola-ryhmän Oma Talous on puolestaan Suomen ensimmäinen iPadissa ilmestyvä asiakaslehti.

Dynaaminen ulkoasu, vahva sisältö

Ensimmäisenä Sanoma Magazines Finlandin lehdistä iPad-versiona ilmestyy loka-marraskuun vaihteessa Gloria, joka uudistuu täydellisesti 19.10. ilmestyvässä numerossaan. Sitä seuraa Tietokone, joka on ladattavissa iPadiin marraskuun loppupuolella. Molemmat lehdet ovat ostettavissa Applen App Storesta irtonumerohintaan (App Storen hinnoitteluporrastus huomioiden) ja alkavat jatkossa ilmestyä sähköisinä versioina yhtä aikaa paperilehden kanssa.

Sanoma Magazines Finlandin Yritysjulkaisujen tekemä Tapiola-ryhmän Oma Talous on ensimmäinen myös iPad-versiona ilmestyvä sidosryhmälehti. Se on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta joulukuussa.

"Lukulaitteet tarjoavat ensi kertaa ympäristön, joka tukee aikakauslehtien vahvuuksia – visuaalisuutta, vahvaa sisältöä ja nautinnollista lukukokemusta – myös sähköisessä muodossa. Samalla ne ovat uusi ja mielenkiintoinen jakelukanava, jonka kautta voimme tarjota lukijoillemme entistä laajempia ja monipuolisempia sisältöjä maksua vastaan. Lukulaitteisiin suunnattu portfoliomme laajeneekin vielä useilla lehdillä loppuvuoden aikana. Uskomme myös, että lukulaitteet luovat aivan uuden kanavan yritysten sidosryhmäviestintään", Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh toteaa.

"Mainostajat ovat erittäin kiinnostuneita iPad-lehtien tarjoamista uusista mahdollisuuksista. Glorian ensimmäisessä digitaalisessa numerossa ilmoittaja-asiakkaistamme mukana ovat L'Oréal, Valio, ProFashion GANT ja Kalevala Koru", Sanoma Magazines Finlandin aikakauslehtien liiketoimintajohtaja Anne Koski toteaa.

Sanoma Magazines on osa Sanoma-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediayritys.