Sanoma Lehtimedian maakuntalehdet, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Etelä-Saimaa uudistuvat tänään. Tapa, jolla sanomalehtiä toimitetaan, on kokenut mullistuksen, kun lehtiin on muodostettu yhteistoimitus vastaamaan päivän tärkeimmistä uutisista. Ne lukemalla on perillä siitä, mitä maailmalla ja maakunnassa tapahtuu. Lehtien omat toimitukset keskittyvät paikallisiin asioihin. Sanoma Lehtimedian maakuntalehtien yhteinen vastaava päätoimittaja on Pekka Lakka.

Lehdistä on tehty ulkoasultaan ja rakenteeltaan yhtenevät, ja lehdet on jaettu osiin uudella tavalla. Perinteisestä osastojaosta on luovuttu, kun uutiset saavat tilaa kiinnostavuutensa mukaan. Feature-aineisto on sijoitettu lehtien loppuosaan, joten juttuihin voi palata myöhemmin, vaikka illalla työpäivän päätteeksi. Kun fontit ja palstakoot ovat samanlaisia, aineiston vaihtaminen lehtien välillä on helppoa. Ulkoasu-uudistuksen takana on Sanoma Newsin ulkoasupäällikkö Hannu Pulkkinen.

Maakuntalehtiin tulee myös lisää väriä. Värikkyydellä ja typografialla on tavoiteltu pirteämpää ja helpommin lähestyttävää kokonaisuutta. Visaalisuuden merkitys on kasvanut, joten lehdistä on tehty mahdollisimman helppolukuisia.

Sanoma Lehtimedia kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma News –liiketoimintaryhmään.