Sanoma-konsernin Sanoma News -liiketoimintaryhmään kuuluva Sanoma Lehtimedia Oy myy kerran ja kaksi kertaa viikossa ilmestyvät paikallislehtensä liiketoimintakauppana Länsi-Savo -konserniin kuuluvalle Etelä-Savon Paikallislehdet Oy:lle.

Kauppaan kuuluvat Kouvolan Anjalankoskella ilmestyvä Keskilaakso, Lappeenrannan Joutsenossa ilmestyvä Joutseno-lehti, Virolahdella ja Miehikkälässä ilmestyvä Kaakonkulma, Luumäellä ilmestyvä Luumäen Lehti sekä Mäntyharjulla ja Pertunmaalla ilmestyvä Pitäjänuutiset. Kauppa astuu voimaan 31.12.2010.

Sanoma Lehtimedia keskittyy jatkossa toiminta-alueensa maakuntien ja aluekeskusten 7-päiväisten lehtien kehittämiseen.

"Keskittyminen vahvistaa mahdollisuuksiamme kehittää alueemme lukija- ja media-asiakkaille paikallisesti parhaita sisältöjä ja mediaratkaisuja sekä painetussa että sähköisessä muodossa", toteaa Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen.

Maakuntalehtien Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien lisäksi Sanoma Lehtimedia julkaisee Imatran seudulla ilmestyvää 7-päiväistä Uutisvuoksea.

Kouvolan ja Etelä-Karjalan alueella ilmestyy myös Sanoma Newsin kustantama Vartti-kaupunkilehti.

"Maakunta- ja kaupunkilehtien vahvuuksia yhdistämällä voimme tarjota monipuolisia ratkaisuja media-asiakkaittemme tarpeisiin", Koskinen jatkaa

"Uskomme vahvasti paikallisten lehtien tulevaisuuteen. Kaupan jälkeen paikallislehtiemme määrä nousee yhdeksään. Tällä kokonaisuudella on hyvät edellytykset taata paikallislehtien hyvä kehitys ja kannattavuus jatkossakin", sanoo Länsi-Savo Oy:n toimitusjohtaja Jukka Tikka.

Sanoma Lehtimedian paikallislehtien henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Etelä-Savon Paikallislehdet Oy:n palvelukseen.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jarmo Koskinen, Sanoma Lehtimedia Oy, p. 05 2100 2001
Toimitusjohtaja Pekka Soini, Sanoma News Oy, p. 09 122 2000
Toimitusjohtaja Jukka Tikka, Länsi-Savo Oy, p. 044 0350 200

Sanoma Lehtimedia kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma News -liiketoimintaryhmään.

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina.