Sanoma Learning & Literature, yksi Euroopan johtavista oppimistuotteiden ja -ratkaisujen tarjoajista sekä Venäjän suurin oppimateriaalikustantaja Prosveshcheniye Publishers ovat solmineet yhteistyösopimuksen koskien Venäjän markkinoille suunnattuja e-learning -tuotteita. Yhteistyö tähtää digitaalisten oppimisratkaisujen mahdollisuuksien kasvattamiseen Venäjällä, ja ensimmäinen yhteinen projekti on sarja räätälöityjä e-learning -tuotteita Venäjän ensimmäisen ja toisen asteen kouluille.

Sarja koostuu 26 tuotteesta, jotka tullaan kehittämään ja julkaisemaan vuoden 2010 aikana. Yhteensä tuotteet sisältävät 800 oppituntia, joiden aiheet käsittelevät ensimmäisen ja toisen asteen koulujen keskeisiä aineita: matematiikkaa, yhteiskuntatieteitä sekä fysiikkaa. Oppimisratkaisut sisältävät työvälineitä ja harjoituksia sekä luokkahuoneeseen että kotona tapahtuvaan opiskeluun. Opettajille ne tarjoavat mm. interaktiivisella esitystaululla käytettäviä sovelluksia sekä työvälineitä esitysten ja oppituntien suunnitteluun ja rakentamiseen.

Tuotteet integroidaan Prosveshcheniye Publishersin oppimateriaaleihin, ja ne on suunniteltu vastaamaan keskeisten oppiaineiden uusia tasovaatimuksia. E-learning tuotteiden toteutuksesta vastaa Sanoma Learning & Literatureen kuuluva Young Digital Planet.

"Käynnistämme yhteistyön todella mielellämme," kertoo Sanoma Learning & Literaturen toimitusjohtaja Jacques Eijkens. Eijkensin mukaan Prosveshcheniye Publishers on erityisen mieluinen kumppani Sanoma Learning & Literaturelle, sillä molemmilla yhtiöillä on vahva luottamus digitaalisten oppimisratkaisujen tulevaisuuteen. Yhtiön perustaminen Venäjälle kertoo Eijkensin mukaan siitä, että yhteistyön tavoitteena on pitkä kumppanuus.

Kymmenessä maassa toimintaa harjoittava Sanoma Learning & Literature on painettujen ja digitaalisten oppimistuotteiden ja -ratkaisujen johtava tarjoaja Euroopassa. Ryhmä on myös kansainvälisesti kasvava kielipalvelujen tarjoaja sekä Suomen johtava yleisen kirjallisuuden kustantaja. Sanoma Learning & Literature on osa Sanoma-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.

Prosveshcheniye Publishers on Venäjän suurin oppimateriaalien kustantaja, joka on markkinajohtaja kaikissa keskeisissä ensimmäisen, toisen ja ylemmän asteen koulutuksen oppiaineissa.