Aamun Hesarin voi nyt lukea näppärästi myös iPadista. Helsingin Sanomien iPad-sovellus on ensimmäinen suomalainen, varta vasten sähköiseen lukulaitteeseen suunniteltu sanomalehti. Sovelluksesta voi lukea samat uutiset kuvineen kuin päivän paperilehdestä. Päivän lehti on ladattavissa iPadille aamukuudelta.

Suomen markkinoille 30.11. virallisesti rantautunut Applen iPad on tunnetuin sähköinen lukulaite. Helsingin Sanomat on kehittänyt digilehteään sovittaen sen erityisesti lukulaitteisiin, ensi vaiheessa iPadiin.

"Media on murroksessa. Se on meille positiivinen haaste. Näemme lukulaitteet uutena mahdollisuutena palvella niitä lukijoitamme, jotka sellaisia haluavat käyttää. Hesari panostaa monikanavaisuuteen, perinteistä paperilehteä unohtamatta", sanoo Mikael Pentikäinen, Helsingin Sanomien kustantaja ja päätoimittaja.

Ensimmäinen versio lehdestä on journalistiselta sisällöltään sama kuin HS Digilehden html-versio. Se myös ilmestyy samaan aikaan, joka aamu kello kuusi. Sovelluksen ulkoasu ja käytettävyys on mietitty nimenomaan kosketusnäyttöiselle lukulaitteelle, ja erityisesti latausnopeuteen on panostettu.

"Lukulaitteella HS Digilehteä on kätevä lukea vaikka mökillä tai matkustaessa. Lehti latautuu laitteeseen nopeasti 3G-yhteydellä", Pentikäinen vinkkaa.

Seuraava versiota kehitetään jo

Seuraavaa versiota sovelluksesta työstetään jo, ja kehitystyö perustuu käyttäjiltä ja mainostajilta kerättävään palautteeseen. Tavoitteena on julkaista versio, jossa olisi myös printtilehdestä poikkeavaa toimituksellista aineistoa, esimerkiksi lisää kuvia ja videoita.

"Sovellusta kehitetään lukijoiden tarpeisiin. Keräämme palautetta muun muassa Facebookissa ja HS Next -kehitysblogissa. Testaajien palautteiden perusteella pyrimme saamaan joitain sarjakuvia ja säätiedot jo seuraavaan versioon", Pentikäinen kertoo.

Lähitulevaisuudessa HS Digilehti on myös saatavana muille tablet-päätelaitteille. Perinteinen printtilehti, HS Digilehden selainversio ja HS.fi-verkkopalvelu säilyttävät tärkeän asemansa ja niitäkin kehitetään jatkuvasti.

Mainostajat kiinnostuivat uusista mainosmahdollisuuksista

Myös sovelluksessa mainostaminen on mahdollista. Mainoksissa voi yhdistää printti- ja verkkomainonnan parhaita puolia, visuaalisuutta ja interaktiivisuutta. Videot ja animaatiot ovat käyttäjäystävällisiä ja käynnistyvät vasta lukijan aloitteesta.

"Lukulaite tarjoaa monia mahdollisuuksia myös mainontaan. Siinä voi yhdistää uudella tavalla lehden lukukokemuksen ja vuorovaikutuksellisen mainonnan. Kehitämme mainosmuotoja yhteistyössä mainostajiemme kanssa", Pentikäinen jatkaa.

Helsingin Sanomien tilaaja voi lukea lehden iPadissa HS Digilehden tunnuksillaan toistaiseksi ilman lisämaksua. Irtonumerohinta on 1,59 € / päivä tai 15.99 € / 30 päivää App Storesta ostettuna. Sovelluksen lataaminen App Storesta on maksutonta.


Lisätietoja:
Mikael Pentikäinen, kustantaja ja vastaava päätoimittaja, Helsingin Sanomat p. (09) 122 2310
Petteri Putkiranta, kehitysjohtaja, Helsingin Sanomat, p. 040 5501551


www.facebook.com/HSfiDev
www.HS.fi/blogit/hsnext


Toimituksille tiedoksi:
Helsingin Sanomien iPad-sovellukseen voi tutustua veloituksetta kahden viikon ajan. Sonera tarjoaa yhden kokeilujakson / lukulaite. Kokeilujaksoa ei ole rajoitettu vain Soneran asiakkaille. Tutustumistarjous on voimassa 31.12.2010 asti.


Kuvamateriaalia: http://digtator.dmp.fi/tmp/acb343bf7151e847273d6b9633a401a7/preview.html
Tiedosto on ladattavissa 13.12.2010 asti.

Helsingin Sanomat kuuluu Sanoma-konsernin Sanoma News -liiketoimintaryhmään. Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä lukijoidensa elämässä painettuina ja digitaalisina