Suomalaiset kävivät vilkkaasti elokuvissa vuonna 2009. Finnkinon teattereissa elokuvaelämyksestä nautti vuoden aikana yli 5 miljoonaa katsojaa, mikä on yrityksen historian kaikkien aikojen ennätys. Monipuolinen ympärivuotinen elokuvatarjonta ja yhdessä kokeminen vetoavat, ja elokuvalipun hintainen pako arjesta sallitaan taloustaantumankin aikana. Modernien elokuvateatterikeskusten menestyminen, 3D-ilmiö sekä vaihtoehtoinen ohjelmisto vauhdittivat myös osaltaan Finnkinon ennätysvuotta.

3D-ilmiö vakiintui

3D-elokuvat leimasivat elokuvavuotta 2009. Vuoden katsotuin elokuva oli Ice Age 3 -animaatio ja alan kovimmat odotukset kulminoituivat joulukuussa ensi-iltansa saaneeseen ja ohjelmistossa jatkavaan James Cameronin 3D-spektaakkeliin Avatariin.

Finnkino on varustanut salejaan kattavasti 3D-tekniikalla ja 3D-saleja on jo ketjun kahdeksalla paikkakunnalla. Vantaan Flamingo profiloitui 3D-teatteriksi reilun vuoden takaisesta avauksestaan alkaen ja viimeisimpänä 3D-elokuvista pääsivät nauttimaan porilaiset.


Vuosi 2010 tuo mukanaan jatko-osia

Alkuvuosi 2010 starttaa runsaalla kotimaisten elokuvien tarjonnalla. Tammikuu alkaa kolmella kotimaisella, kun valkokankaille saadaan Neil Hardwickin ohjaama musikaali Jos rakastat (8.1.), Kari Väänäsen Havukka-ahon ajattelija (15.1.) sekä Aleksi Salmenperän Paha perhe (29.1.). Heti perään helmikuussa saa ensi-iltansa Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (12.2.). Lisäksi alkuvuoden ohjelmisto tarjoaa ulkomaisia helmiä, kuten Robert Downey jr:n tähdittämän Sherlock Holmesin (22.1.) sekä todellisen tähtikavalkadin kankaille marssittavan musikaalin Nine (19.2.). Menestyksekäs oopperayhteistyö New Yorkin Metropolitanin kanssa jatkuu ja muitakin live-esityksiä saadaan varmasti valkokankaille jatkossakin.


Finnkinon TOP 5 -elokuvat 2009 Suomessa

1. Ice Age 3: Dinosaurusten aika
2. Harry Potter ja Puoliverinen prinssi
3. Rööperi
4. Kunniattomat paskiaiset
5. Enkelit ja demonit

Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteriketju, joka on laajentanut toimintaansa myös kaikkiin Baltian maihin. Finnkinon teattereissa kävi vuonna 2009 9,5 miljoonaa katsojaa, joista 5 miljoonaa tuli Suomesta Finnkino on osa Sanoma Tradea, joka Sanoma-konserniin.