Sanoma Trade on päättänyt yhdistää Viron liiketoiminnot varmistaakseen menestymisen edellytykset ja kilpailukyvyn myös tulevaisuudessa sekä tuottaakseen kuluttajille entistä parempaa lisäarvoa. Viro on markkina-alueena pienehkö, joten vain muutamissa maan suurimmista kaupungeista on riittävästi asiakaskuntaa kaikille Sanoma Traden brändeille.

Sanoma Trade on Virossa läsnä kioskikaupalla, lehtijakelulla, kirjakaupoilla ja elokuvatoiminnoilla, jotka on organisoitu viiteen yritykseen. Sanoma Tradella on maassa lähes 240 myymälää noin 30 paikkakunnalla. Asiakaskohtaamisten määrä on vuosittain melkein 24 miljoonaa.

Sanoma Traden brändien (R-kiosk, Lehepunkt, Videoplanet, Forum Cinemas, Filmipood ja Apollo) keskittäminen yhden johdon kehitettäväksi mahdollistaa nopeamman konseptikehityksen, paremman tarjonnan sekä edellytykset toimia menestyksellisesti useammilla erikokoisilla paikkakunnilla. Organisaatiomuutos vähentää byrokratiaa ja hallinnollisia toimintoja sekä yhtenäistää ja tehostaa prosesseja, jotta organisaatio voi keskittyä liiketoimintaan ja myyntiin. Yhtenäinen Sanoma Trade on varteenotettava työnantaja ja sen edellytykset neuvotella liikepaikoista paranevat.

Muutosta Virossa johtamaan on nimitetty Ivar Vendelin, joka on työskennellyt Sanoma Tradessä vuodesta 2004. Vendelin toimii nyt AS Forum Cinemas Home Entertainmentin Baltian toimitusjohtajana ja Forum Cinemas LTD:n toimitusjohtajana Virossa ja Ukrainassa.