Sanoma News on käynnistänyt mittavan projektin sanomalehtiensä uuden yhteisen lukija-asiakasjärjestelmän kehittämiseksi.

"Tämä merkittävä investointipäätös kertoo vahvasta uskostamme tilattavaan sanomalehteen. Olemme vakuuttuneita siitä, että tilattava ja painettu sanomalehti säilyttää vahvan asemansa suomalaisessa mediamaisemassa myös tulevaisuudessa", Sanoma Newsin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa.

"Haluamme pysyä vastakin kehityksen edelläkävijänä. Järjestelmän myötä asiakkaille voidaan tarjota nykyistä monipuolisempia tuoteyhdistelmiä ja tilausvaihtoehtoja. Uusi järjestelmä tukee entistä paremmin myös verkon ja printin muodostamaa monikanavaista kokonaisuutta", Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Pekka Soini sanoo.

Hanke toteutetaan kaikkien Sanoma Newsin lehtien yhteistyönä.

Projektissa korvataan nykyisin käytössä oleva lukija-asiakasjärjestelmä. Uusi toiminnallisuus kattaa mm. asiakkuuden hallinnan, tuote- ja tilaushallinnan, myynnin ja markkinoinnin tuen sekä jakelunohjauksen ja osoitehallinnan. Järjestelmä tukee entistä paremmin kokonaisasiakkuuksia, monikanavaista monituotemaailmaa sekä palvelu-, myynti- ja asiakkuusprosesseja.

Sanoma News aloittaa järjestelmän määrittelyn SAP Finlandin kanssa. Järjestelmä pohjautuu SAPin mediatoimialaratkaisuun ja SAP CRM -tuotteeseen.

Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja ja osa Sanoma-konsernia.