Nopeasti heikentyneen yleisen taloustilanteen vuoksi Sanoma News -liiketoimintaryhmässä on aloitettu "Silta yli taantuman" -tehostamisohjelma. Ohjelma esiteltiin maanantaina Sanoma Newsin neuvottelukunnalle.

"Sanomalehden talous sykkii voimakkaasti yleisen talouden mukana. Talouden vaikeudet heijastuvat erityisesti suhdanneherkkään työpaikka- ja asuntomainontaan. Ne ovat viime kuukausina laskeneet voimakkaasti", Sanoma Newsin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Kululeikkauksia tehdään kaikkialta, myös henkilöstöstä, jonka osalta tavoitteena on 100–200 henkilön vähentäminen nykyisestä noin 2400 työntekijästä.

"Henkilöstömäärän vähentäminen tehdään pääasiassa tarjoamalla lähtöpakettia, jonka painopiste on 59 vuotta täyttävissä ja sitä vanhemmissa. Alle 59-vuotiaille on tarjolla hieman erisisältöinen paketti. Pakettitarjouksen ehtona on, että lähtijän tilalle ei palkata uutta työntekijää", Pentikäinen sanoo.

Lähtöpaketti on käytössä myös mahdollisissa yksikkökohtaisissa yhteistoimintaneuvotteluissa. "Niiden määrä riippuu talouden kehityksestä", Pentikäinen sanoo.

Lähtöpaketin lisäksi Sanoma Newsin henkilöstöä kannustetaan vaihtamaan lomarahansa vapaaseen. Tämä pyritään tekemään nykyisen paikallissopimuksen puitteissa ilman yhteistoimintaneuvotteluja.

"Tehostamisohjelmassa on huomioitu sanomalainen henkilöstöpolitiikan perinne. Ohjelma pyritään toteuttamaan siten, ettei se heikennä lehtien ja palveluiden laatua. Uskon tämän kantavan meidät taantuman yli", Pentikäinen sanoo.


Sanoma News on Suomen johtava sanomalehtikustantaja ja osa Sanoma-konsernia.