Nelonen Median uusin kanava Liv aloittaa lähetykset ystävänpäivänä, 14. helmikuuta 2009.

Mainosrahoitteinen Liv on Suomen ensimmäinen lifestyle-kanava, ja sen ohjelmat näkyvät maksuttomina kaapeli- ja satelliittitalouksissa.

Liviä luotsaa kanavapäällikkö Katja Santala. Hän toteaa, että ihmisten kiinnostus lifestyle-aiheisiin on maailmanlaajuinen trendi, kuten lifestyle-kanavien perustaminenkin.

"Kodin merkitys on kasvanut, samoin kiinnostus hyvinvointia kohtaan. Ulkonäöstä huolehtiminen on entistä hyväksytympää kaikissa ikäryhmissä. Paremman arjen ja elämän tavoittelu on tämän ajan juttu", Santala kertoo.

Santalan kanavakonsepti hyväksyttiin Nelonen Median johtoryhmässä keväällä, ja sen jälkeen hän pääsi aloittamaan ohjelmahankinnan. Lopullinen päätös kanavan perustamisesta varmistui loppusyksystä.

"Nimeä pyöriteltiin pitkään, mutta kun ohjelmiston painotus pelkistyi lifestylen suuntaan, nimi asettui kohdalleen. Olen Liv-nimeen todella tyytyväinen", Santala toteaa ja muistuttaa, että uuden tuotteen nimeäminen ei koskaan ole helppoa.

Ohjelmisto on monipuolinen ja selkeä

Liv-kanavan ohjelmisto on rakennettu mahdollisimman selkeäksi. Ohjelmat on jaettu neljään otsikon alle: koti, suhteet, minä ja ilmiöt.

Monipuolisen koti-ohjelmiston keskeiset teemat ovat kokkaus ja sisustus. Koti-ohjelmia nähdään muun muassa arki-iltaisin parhaaseen katseluaikaan kello 21, ja lisäksi lauantaisin on luvassa viisi tuntia kokkausta ja sunnuntaisin viisi tuntia sisustusta.

Santala on hankkinut suuren osan Livin ohjelmistosta nimenomaan Kanadasta ja Australiasta. Yhdysvalloista tulee kuitenkin kanavan talkshow, Ilmiöt-osastoon kuuluva Ellen DeGeneres Show.

Emmy- ja Oscar-juontajanakin tunnetun standup-koomikko-näyttelijä Ellen DeGeneresin nimikko-ohjelma on pyörinyt Yhdysvalloissa vuodesta 2003 ja puhdistanut kaikki mahdolliset palkintopöydät. DeGeneres ja hänen ohjelmansa ovat keränneet muun muassa 11 Daytime Emmyä ja 8 People's Choice Award -palkintoa.

Ilmiöt-teeman alla nähdään Ellen DeGeneresin ohjelman ohella Liv D -dokumentteja.

"Dokumenttimme ovat ihmisläheisiä – särmää unohtamatta", Santala luonnehtii. Lähes kaikki Liv D -dokumentit tulevat myös netti-tv:hen, jossa nähdään kaikkinensa noin 70 prosenttia Livin ohjelmista.

Lisätietoa Livistä on nettisivulla www.livtv.fi

Nelonen Media on osa Sanoma-konsernin sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmää Sanoma Entertainmentia.