Sanoma Magazinesin tytäryhtiö Jonge Gezinnen (nuoret perheet) lopettaa Felicitas-toimintaansa kuuluneet kotikäynnit 1.11.2009. Toiminta on käsittänyt Felicitas Zwangerkadoos ja Felicitas Babykadoos -lahjapakettien toimittamisen perheenlisäystä odottavien ja lapsen saaneiden hollantilaisten kotiin saakka.

Kotikäyntien määrän rakenteellinen väheneminen ja myynnin lasku ovat viime vuosina asettaneet taloudellisia rasitteita Felicitas-toiminnalle. Lahjapakettien jakaminen perheille kuitenkin jatkuu.

"Felicitas-kotikäynneistä luopuminen oli lopulta väistämätöntä. Muutokset kuluttajien käyttäytymisessä pakottavat yhtiömme pysymään ajan hermolla ja suuntaamaan toimintaamme uusien tarpeiden mukaan. Päätös oli kuitenkin vaikea tehdä, sillä se koskettaa monia työntekijöitä", sanoo Jonge Gezinnen -yhtiön toimitusjohtaja Stefan Hutten.

Uudelleenorganisoinnin seurauksena ainakin 163 työntekijän työsuhde päättyy. Jonge Gezinnen ja ammattijärjestö FNV Bondgenoten suunnittelevat tukipakettia työntekijöille.

Felicitas-kotikäyntien tarvetta ovat vähentäneet syntyvyyden lasku, kaupungistuminen sekä naisten osallistuminen työelämään. Marraskuun alusta alkaen Felicitas Babykadoos -paketit toimitetaan perheisiin postitse. Felicitas Zwangerkadoos -paketit ovat jo nyt noudettavissa hollantilaisista Etos-myymälöistä.

Jonge Gezinnen tavoittaa Hollannin odottavat äidit ja nuoret perheet tehokkaimmin. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa lehdet Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien, OOK ja Kek Mama, verkkosivustot zwanger.nl ja jongegezinnen.nl sekä Felicitas Zwangerkadoos ja Babykadoos -lahjapaketit. Jonge Gezinnenin tuotteita ovat myös samannimiset alennuskortit sekä messut.

Jonge Gezinnen on osa Sanoma-konsernin aikakauslehtiliiketoimintaryhmä Sanoma Magazinesiä.