Ilta-Sanomien Autot-liite ja Nelosen Start!-ohjelma yhdistivät viime syksynä voimansa ja tekivät samalla historiaa. Syntyi Suomen ensimmäinen monimedia-autotoimitus, jossa jokainen toimittaja tuottaa sisältöä niin televisio-ohjelmaan, IS:n autosivuille kuin verkkoon.

Kahdesta kahden henkilön autotoimituksesta tuli kerralla neljän hengen toimituskunta. Ilta-Sanomien autotoimittajat Tommi Lempinen ja Manu Metso ovat lokakuusta alkaen näkyneet Startissa Nelosen lauantai-aamupäivässä. Tämän vuoden alusta Jim-kanava aloitti Startin uusinnan keskiviikkoillan parhaaseen katseluaikaan.

Nelosen Startia tuottavassa tuotantotalo Samuusissa on vastaavasti perehdytty lehdentekoon. Tuottaja Antti Liinpää ja Jussi Partanen ovat kuvausten ja editoinnin lomassa kirjoittaneet lehtijuttuja.

"Työskentelyssä on tietysti omat uudet haasteensa. Tv-ohjelman kuvaukset vievät aikaa ja tv-insertit täytyy käsikirjoittaa. Lisäksi täytyy huolehtia, että perjantain autosivut valmistuvat ja netissä on koko ajan tuoreita uutisia automaailmasta. Olemme kuitenkin selvinneet urakasta kohtalaisen hyvin", Manu Metso sanoo.

IS Autojen ja Start!-ohjelman yhteistyöstä sovittiin aluksi ensi kesään saakka. Toistaiseksi kaikki on sujunut niin hyvin, että jatkumiselle ei ole näkyvissä kovin ylitsepääsemättömiä esteitä.

"Olemme saaneet hyvää palautetta joka puolelta", Metso vahvistaa.

"Yhteistyössä on voimaa, oikeasti! Pystymme palvelemaan tällä kokonaisuudella sekä lehden lukijoita että television katselijoita entistä paremmin ja laajemmalla rintamalla. Tarkkoja tilastoja meillä ei ole, mutta karkeiden laskutoimitusten mukaan tv-ohjelma, perjantain Ilta-Sanomien Autot-sivut sekä IS Autojen verkkosivusto, Nelosen Start!-ohjelma sekä Startin verkko tavoittaisivat reilusti yli 500 000 autoista kiinnostunutta heavyuseria", Metso summaa.

Metso uskoo, että kävijämäärä kasvaa vielä paljon - tosin tekemistä ja opittavaa on, ja tavoitekin on korkealla. Metso, Liinpää, päätoimittajat Tapio Sadeoja ja Reijo Ruokanen sekä Nelosen ohjelmapäällikkö Jorma Paakkari linjasivat syksyllä yhteistyötä käynnistäessä riman korkealle: tv-ohjelman, verkkosivustojen ja printin Autot-sivujen kokonaisuudesta tehdään Suomen suurin journalistinen automedia.

Ilta-Sanomat on osa Sanoma-konsernin Sanoma News –liiketoimintaryhmää.

Nelonen Media on osa Sanoma-konsernin sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmä Sanoma Entertainmentiä.