Timo Mänty, 48, on tänään nimitetty Rautakirjan toimitusjohtajaksi sekä Sanoma Trade -liiketoimintaryhmän johtajaksi. Samalla Männystä tulee myös Sanoman johtoryhmän jäsen. Mänty aloittaa uudessa tehtävässään 1.1.2009.

"Timo Mänty on työskennellyt Sanoma Tradessä jo pitkään ja hänellä on monipuolisesti kokemusta sen eri toimialoilta. Tavoitteenamme oli löytää Erkki Järvisen seuraajaksi henkilö, joka tuntee sekä Sanoma-konsernin että toimialan ja joka luotsaa Sanoma Tradeä menestyksekkäästi eteenpäin myös haasteellisessa taloudellisessa toimintaympäristössä", konsernin toimitusjohtaja Hannu Syrjänen kommentoi.

"Tämä tehtävä on minulle mielenkiintoinen ja mieluisa askel urallani. Siinä yhdistyvät jo ennestään tuttu organisaatio ja sen monet ihmiset sekä uudet haasteet ja mahdollisuudet kehittää toimintaa kokonaisvaltaisesti", Timo Mänty sanoo.

Uusia konsepteja ja konserniyhteistyötä

Timo Mänty on työskennellyt Sanoma Tradessä kahteen eri otteeseen, yhteensä 15 vuotta. "Kuluneet vuodet, etenkin koko 2000-luku, ovat olleet voimakkaan kehittymisen ja erityisesti kansainvälistymisen aikaa. Esimerkiksi elokuvatoiminnassa olemme 2000-luvulla kasvaneet täysin suomalaisesta toimijasta myös Baltian johtavaksi elokuvatoimijaksi."

Mänty näkee Sanoma Tradessä paljon kehitysmahdollisuuksia. "Lähitulevaisuus nykyisessä talousympäristössä on varmasti tuloskunnon varmistamisen aikaa, jolloin toimintatapoja ja -malleja tarkastellaan kriittisesti. Pidemmän ajan kuluessa konseptien kehittäminen ja uudet innovaatiot nousevat menestymisen kannalta yhä merkittävämmiksi", Mänty sanoo.

Kehitystyö vaatii Männyn mukaan organisaatiolta jatkossa yhä parempaa joustavuutta, muuntautumiskykyä sekä luovuutta ja taitoa reagoida nopeasti muuttuvaan toimintaympäristöön. "Onnistuminen on ennen kaikkea kiinni innostuneista, osaavista ja sitoutuneista ihmisistämme."

Yhdeksi tulevan toiminnan tärkeäksi alueeksi Mänty nimeää Sanoma-konsernin sisäisen yhteistyön kehittämisen. "Uskon, että yhteistyössä on paljon mahdollisuuksia, joita ei vielä hyödynnetä täysimääräisesti, mutta jotka auttavat konsernia menestymään jatkossa yhä paremmin."

Elokuvat viihdyttävät vapaa-ajallakin

Suuren osan Männyn ajasta työn ulkopuolella saa perhe, johon kuuluu 15-vuotias tyttö sekä 11-vuotiaat tyttö ja poika. "Pyrin myös liikkumaan säännöllisesti, pelaan tennistä ja kesäisin sen ohella myös golfia", Mänty sanoo.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Mänty on pääkaupunkiseudulla kotiutunut merelliseen Jollakseen. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri, opiskeluaika kului Turussa kansainvälisen markkinoinnin opintojen parissa.

Elokuvayhtiön toimitusjohtaja kertoo, että elokuvat kuuluvat myös vapaa-aikaan, eikä työ niiden parissa ole laimentanut innostusta. Mediaharrastuksiin lukeutuvat lisäksi kirjat sekä säännölliset ooppera- ja teatteriesitykset. "Yrityksenäni on olla myös hyvä ruuanlaittaja ja kehittää osaamistani gourmet'n pitkällä ja vaikealla tiellä", Mänty kertoo.

Lataa suurempi kuva