SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmä SWelcomin tytäryhtiö SW Television Oy myy osakkuusyhtiö Maxisat-Yhtiöt Oy:n 46,2 %:in osuutensa enemmistöomistajalle, toimitusjohtaja Veijo Blomin perheyritykselle.

Maxisat-konserni toimittaa digitaalisia tv- ja laajakaistapalvelujen kokonaisratkaisuja yrityksille, kotitalouksille ja operaattoreille. Konserninpalveluksessa on 60 työntekijää, ja sen liikevaihto on 6,9 milj. euroa.

– SWelcom keskittyy strategiansa mukaisesti ydinliiketoimintaansa monimediaisten ja sähköisten palvelujen tarjoamiseen. Maxisatista luopuminen on tämän näkemyksen mukaista, sanoo SWelcomin toimitusjohtaja Anu Nissinen.

– Maxisatilla ja SWelcomilla on takanaan pitkä ja hyvä omistajuusyhteistyö, lähes 20 vuotta. Toimintaympäristöt kuitenkin muuttuvat ja uskon, että tämä kauppa antaa meille hyvät mahdollisuudet Maxisatin kehittämiseen jatkossakin, sanoo Maxisatin toimitusjohtaja Veijo Blom.

Kauppa astuu voimaan 20.5.2008. Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta SWelcomin tulokseen.

SWelcom on SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmä. Ryhmä tarjoaa kuluttajille viihdyttäviä elämyksiä televisiossa, radiossa, verkossa ja mobiilisti.