Sanoma fuusioi lehtiyhtiönsä Helsingin Sanomat Oy:n, Ilta-Sanomat Oy:n ja Sanoma Kaupunkilehdet Oy:n emoyhtiöönsä Sanoma Osakeyhtiöön (1.10. alkaen Sanoma News Oy) ensi vuoden alusta alkaen. Päätöksen taustalla on tarve yhdenmukaistaa yhtiön operatiivista ja juridista rakennetta erityisesti sähköisessä liiketoiminnassa.

"Tarvitsemme lisää yhteistyötä, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja kehittämään nykyistä joustavammin liiketoimintaa. Eri juridiset yhtiöt ovat hidastaneet yhteistyötä erityisesti digitaalisessa toiminnassa", Sanoman toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Yhtiörakenteen muutos ei vaikuta lehtien asemaan eikä Sanoman nykyiseen tulosyksikkörakenteeseen. Sillä ei ole myöskään henkilövaikutuksia.

SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma on Suomen johtava sanomalehtikustantaja. Pohjoismaiden suurimman sanomalehden Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma kustantaa Suomen suurinta iltapäivälehteä Ilta-Sanomia, alueellisia sanomalehtiä ja kaupunkilehtiä.

S anoma panostaa painettujen tuotteiden rinnalla vahvasti digitaaliseen liiketoimintaan. Yritysasiakkailleen Sanoma tarjoaa talousuutis-, kuvatoimisto-, uutisseuranta- ja painopalveluja.