Sanoma Uitgvers on ostanut kaksi sisustukseen ja rakentamiseen keskittynyttä internetsivustoa Hollannissa. Leadz.nl ja Woonwebsite.nl täydentävät jo olemassa olevaa sisustukseen ja kotiin keskittyvää palvelukokonaisuutta, jonka asemaa Sanoma Uitgevers halaa vahvistaa entisestään. Aiemmin yhtiö lanseerasi itse kaksi aiheeseen liittyvää sivustoa, Woonklussen.nl:n ja Allewoonwinkels.nl:n, ja lisää on odotettavissa tulevina kuukausina.

Nyt hankitut sivustot on suunnattu kuluttajille, jotka haluavat muutoksia kotiinsa tai puutarhaansa. Woonwebiste.nl tarjoaa tietoa rakentamisesta ja korjaamisesta sekä kontakteja pienempien ja suurempien remonttien tekijöihin. Leadz.nl on huutokauppasivusto, jossa rakentamisen ja sisustamisen kysyntä ja tarjonta kohtaavat: sivuston käyttäjät voivat jättää tilauksia ja ammattilaiset tehdä niistä tarjouksia. Muiden käyttäjien kokemukset ja hintatiedot auttavat kuluttajia tekemään valintansa.

"Nämä yritysostot vahvistavat selvästi asemaamme koti- ja sisustussegmentissä verkossa. Woonsite.nl ja Leadz.nl ovat sivustoja, joilla on erinomaiset kasvumahdollisuudet, eikä vähiten ammattitaitoisten taustavoimiensa ansiosta," kertoo Johan Keurentjes, Sanoma Uitgeversin koti- ja sisustussivustoista vastaava kustantaja. "Woonwebsite.nl:ssä vierailee kuukausittain satoja tuhansia ihmisiä, mikä tekee siitä yhden suurimmista rakentamisen tietolähteistä. Leadz.nl:n älykäs huutokauppajärjestelmä ja käyttäjien arvostelut tuovat apua tavallisen kuluttajan remontointiin. Näiden sivustojen avulla Sanoma Uitgevers voi auttaa kuluttajia entistä paremmin."

John van Hoorm, Woonwebsite.nl:n johtaja on tyytyväinen kauppaan. "Meillä on nyt erinomainen tilaisuus laajentaa ja kehittää sivustoa." Myös Jan van 't Klooster Leadz.nl:stä näkee yhdistymisessä etuja: "Meille on tärkeää täyttää kuluttajan tarpeet ja vahvistaa brändiämme. Kuluttajasta pidämme jo nyt hyvää huolta, mutta osana Sanoma Uitgeversiä brändin laajentaminen helpottuu."

Sanoma Uitgevers on myös vahva koti- ja sisutuslehtien kustantaja. Se on osa Sanoma Magazinesiä, SanomaWSOY-konsernin aikakauslehtiryhmää.