Suomen suurimman aikakauslehtikustantajan Sanoma Magazines Finlandin lehtien kokonaislevikki kasvoi viime vuonna 5,7 prosenttia ja oli 2,5 miljoonaa kappaletta Levikintarkastus Oy:n tuoreiden lukujen (LT 2007) mukaan. Erityisesti kokonaislevikkiä nostivat uuslanseeraukset. Myönteinen levikkikehitys kertoo, että yhä useampi suomalainen haluaa tilata tai ostaa itselleen ikioman lehden.

Vuoden 2007 erityinen ilonaihe oli naisten uutuuslehti SARA., joka saavutti heti ensimmäisenä kokonaisena ilmestymisvuonnaan 51 506 kappaleen levikin. Lukijoiden lisäksi myös ilmoittajat ovat ottaneet innolla vastaan voimavuosiaan eläville naisille suunnatun kuukausilehden.

"SARA. on ylittänyt kaikki sille asetetut tavoitteet ilmiömäisen nopeassa ajassa", Sanoma Magazines Finlandin Aikakauslehdet-yksikön kustantaja Anne Koski toteaa. "Naistenlehtisegmentti on ylipäätään kovassa vedossa: viime vuonna markkinoille tuli seitsemän uutta nimikettä ja mainonta naistenlehdissä kasvoi peräti 20 prosenttia TNS Gallupin AdFacts-lukujen mukaan."

Myös muut Sanoma Magazines Finlandin viime vuosina markkinoille tuomat lehdet – Auto Bild Suomi, Meidän Perhe, Osaava Kodinrakentaja ja Kotipiha – kasvattivat levikkejään ja vahvistivat markkina-asemaansa.

Suomen suurin viikkolehti Aku Ankka jatkoi levikkikasvuaan jo kahdeksatta vuotta ja saavutti jälleen uuden ennätyksen: 324 100 kappaleen levikin. Yleisesti ottaen markkinoille vakiintuneiden lehtien levikkimuutokset olivat pääosin maltillisia.

Sanoma Magazines Finland on osa SanomaWSOY-konsernin aikakauslehtiliiketoimintaryhmää Sanoma Magazinesiä.