Sanoma Magazines Finland jatkaa voimakasta panostusta verkkoliiketoimintaan keskittämällä sähköisen tuotevalikoimansa kehittämisen uuteen Digital Media -yksikköön 1.6.2008 alkaen.

Digital Media -yksikkö vastaa Sanoma Magazines Finlandin sähköisestä tuoteportfoliosta, joka koostuu kuluttajille suunnatuista verkko- ja jatkossa myös muista digitaalisista palveluista. Yhtiö on julkaissut tämän vuoden aikana uudet Akuankka.fi-, Vauva.fi- ja Perhe.fi-palvelut. Lisää lanseerauksia on tulossa loppuvuoden aikana.

Yksikön johtajaksi ja Sanoma Magazines Finlandin johtoryhmän jäseneksi on nimitetty KTM Tuija Wikström.

"Yhtiömme perinteiset vahvuudet – laadukkaat ja lukijoita puhuttelevat sisällöt, kohderyhmätuntemus ja vahvat brändit – antavat meille erinomaiset lähtökohdat verkkoliiketoiminnan kehittämiseen. Keskittämällä digitaalisen liiketoimintamme ja osaamisemme omaan yksikköönsä varmistamme riittävän nopean ja joustavan tuotekehitystahdin. Samalla voimme entistä tehokkaammin hyödyntää koko SanomaWSOY-konsernissa olevaa osaamista", johtaja Tuija Wikström toteaa.

Sanoma Magazines Finlandin verkkoliiketoiminta-strategia nojaa pääasiassa yhteisöllisiin, tarkasti kohdennettuihin ja suuria kävijämääriä houkutteleviin kuluttajapalveluihin. "Valtaosa liikevaihdosta ja tuotoista verkossa syntyy mainonnasta, minkä takia panostamme uusiin mainonnan ratkaisuihin sekä verkkomediamyyntimme kehittämiseen. Sen lisäksi olemme aloittamassa yhteistyötä Sanoma Digitalin Verkkomediamyynnin kanssa", Tuija Wikström kertoo.

"Tavoittelemme sähköisestä mediasta uutta kasvua menestyvän aikakauslehtiliiketoimintamme oheen", toimitusjohtaja Raili Mäkinen sanoo. "Koko Sanoma Magazines -liiketoimintaryhmän verkkoliiketoiminnan liikevaihto kasvoi viime vuonna 40 %, ja sen osuus liiketoimintaryhmän reilun 1,2 miljardin euron liikevaihdosta oli noin 5 %. Erityisesti Hollannissa ja Unkarissa sähköiset palvelut ovat jo merkittävää ja erittäin kannattavaa liiketoimintaa."

Sanoma Magazines Finland vastaa SanomaWSOY-konsernin aikakauslehtiryhmä Sanoma Magazinesin toiminnoista Suomessa.