Sanoma Digital Oy on ostanut osake-enemmistön Suorakanava Oy:stä, jonka päätuote on Rakentaja.fi-palvelu. Suorakanava on 1987 perustettu rakentamisen viestintään ja kuluttajamarkkinointiin erikoistunut yritys, joka on markkinajohtaja pientalorakentajille ja remontoijille suunnatussa internetviestinnässä. Suorakanava Oy:n oikaistu liikevaihto oli vuonna 2007 noin 3 milj. euroa.

Rakentaja.fi sisältää pihanrakentamisen ja puutarhanhoidon erikoisportaalin Puutarha.netin sekä sisustamisen palveluihin, vinkkeihin ja tuotteisiin keskittyvän Sisustaja.comin. Sivustoilla on viikoittain noin 130 000 eri kävijää ja 210 000 eri käyntikertaa. Rakentaja.fi on liikevaihdoltaan ja kävijämääriltään Suomen suurin kodinrakentajille ja remontoijille suunnattu sivusto. Rakennusmateriaalien valmistajille ja palveluntarjoajille Rakentaja.fi toimii suoramarkkinointikanavana.

Sanoma Digital osti osake-enemmistön yhtiön kolmelta pääomistajalta Hannu Myöhäseltä, Pentti Teponojalta, Aulis Ruotsalaiselta sekä yhtiön pienosakkailta. Myöhänen, Teponoja ja Ruotsalainen jatkavat yhtiön palveluksessa ja vähemmistöosakkaina. Sanoman Digitalin on tarkoitus ostaa yhtiön koko osakekanta lähivuosina.

"Suorakanava vahvistaa liiketoimintaamme lisäämällä tuotevalikoimaan rakentamisen verkkopalveluja. Suorakanava on kyennyt luomaan kuluttajalle arvokkaan palvelutarjonnan sekä kohdistetun suoramarkkinoinnin mallin, jossa on paljon mahdollisuuksia. Kehitämme mallia yhdessä mm. suoramarkkinointikanava Sanoma Uniikin, Oikotien.fi:n, Huuto.netin ja Keltaisen Pörssin kanssa. Lisäksi yhteistyömahdollisuuksia on laajalti muiden Sanoman verkkopalveluiden, Sanoma Magazines Finlandin erikoislehtien sekä Nelonen Median remontoimiseen ja sisustamiseen liittyvien ohjelmien kanssa", Sanoma Digitalin toimitusjohtaja Liisa Kotilainen toteaa.

"Verkon mahdollisuudet ovat rakennusalalla vielä osin käyttämättä. Kauppa vahvistaa asemaamme rakentamisen johtavana verkkopalveluna sekä antaa entistä vahvemman pohjan luoda rakentamisen ja remontoinnin alueille uusia interaktiivisia ratkaisuja. Kauppa antaa meille mahdollisuuden nopeuttaa konseptimme kehittämistä niin, että rakentajille voidaan tarjota palveluita ja tuotteita entistä kohdistetummin, myös personoidusti. Vahvuutemme, hyvin asiakaslähtöinen toimintatapa korostuu näin jatkossa", Suorakanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Myöhänen sanoo.

Sanoma Digital Oy on Sanoman, Sanoma Magazines Finlandin ja SWelcomin yhteisyritys, joka toteuttaa verkkohankkeita tiiviissä yhteistyössä SanomaWSOY-konserniin kuuluvien eri yhtiöiden kanssa, myös kansainvälisesti.