Rautakirja vahvistaa asemaansa Venäjän kioskikaupassa ostamalla 100 % venäläisestä kioskiyhtiö OOO KP Roznitsasta yhtiön omistavilta yksityishenkilöiltä. Kauppa tehtiin 28.3.2008.

KP Roznitsalla on 89 kioskia Rostovin alueella Etelä-Venäjällä. Rostov on yksi Venäjän nopeasti kehittyvistä kaupunkikeskuksista, ja sen asukasmäärä ylittää jo miljoonan. Vuonna 2007 KP Roznitsan liikevaihto oli noin 2 milj. euroa.

"Rautakirja haluaa olla mukana modernissa kioskiliiketoiminnassa Venäjällä, Tämän yritysoston jälkeen meillä on maassa jo lähes 200 kioskia. Olemme näin askeleen lähempänä tavoitettamme tulla merkittäväksi lehtijakelijaksi ja kioskitoimijaksi maan suurimmissa kaupungeissa", toteaa Rautakirjan toimitusjohtaja Erkki Järvinen.

Rautakirjalla on Venäjällä ennestään lehtijakeluyhtiö Pressexpo ja kioskiyhtiö R-kiosk. Elokuussa Rautakirja hankki myös lehtijakeluyhtiö Press Point Internationalin ja kioskitoimija HDS CIS:n.

Rautakirja on kaupan erikoisosaaja, jonka toiminta pohjautuu asiakkaiden tarpeiden syvälliseen ymmärtämiseen ja vahvoihin konsepteihin. Rautakirjan menestys perustuu niihin yli 200 miljoonaan vuosittaiseen myyntitilanteeseen, jossa kuluttaja kohdataan kioskissa, kirjakaupassa tai elokuvateatterissa. Rautakirja on osa SanomaWSOY-konsernia, joka on yli 20 maassa monipuolisesti toimiva vahva eurooppalainen mediakonserni.