Parempi Maailma Margrietin avulla

Margriet, yksi Sanoma Uitgeversin lippulaivoista, juhlii 70-vuotista taivaltaan vuonna 2008. Margriet on yksi Hollannin suurimmista naisten viikkolehdistä ja sen levikki on viikoittain noin 320 000.

Läheinen yhteys lukijoihin on yksi Margrietin menestykseen vaikuttava tekijä.. Tulevaa syntymäpäiväänsä juhlistaakseen Margrietin toimitus päätti esitellä lukijoilleen 70 hyväntekeväisyyttä harrastavaa hollantilaista naista. Lokakuussa 2007 julkaistiin De Betere Wereld -erikoislehti, joka sisälsi 59 naisen tarinan. Vuoden 2007 viimeisissä numeroissa esiteltiin vielä 11 naista ja heidän hyväntekeväisyysprojektinsa. Erikoislehdessä esitellyt naiset valitsi Margrietin toimitus, ja viimeiset 11 naista valittiin lukijoiden ehdotuksista.

Naisten valtuuttaminen

Margrietin tekemät Parempi Maailma -artikkelit ovat koskettavia ja vaikuttavia kertomuksia naisista, heidän hyväntekeväisyysprojekteistaan sekä syistä, joiden vuoksi nämä naiset harrastavat hyväntekeväisyyttä. Artikkeleiden tekemisen lisäksi Margriet lahjoitti kunkin naisen hyväntekeväisyysprojektiin 1500 euroa. Lahjoitussumma oli yhteensä 05 000 euroa.

Lahjoituksia ei tarkoitettu hyväntekeväisyysprojektin rahastoon, vaan artikkelisarjaan osallistuneita kehotettiin etsimään keinoja, joilla he voisivat moninkertaistaa projektinsa saaman lahjoitussumman Yksi naisista käytti esimerkiksi Margrietin lahjoituksen hyväntekeväisyyskonsertin järjestämiseen. Konsertti sai niin paljon julkisuutta, että se tuotti enemmän kuin koko Parempi Maailma -projektin lahjoitukset yhteensä. .

Parempi Maailma -projektilla on omat internetsivut (www.margrietsbeterewereld.nl). Lisäksi jokaisella projektin 70 jäsenellä on oma blogi Margrietin sivuilla (www.margriet.nl), joiden kautta voi seurata projektien menestystä. . Sivustolla on nähtävillä myös kuvia ja filmejä, ja naisiin voi ottaa sivujen kautta yhteyttä. Margrietin internetsivujen kävijöitä kehotetaankin tukemaan hyväntekeväisyysprojekteja ystävystymällä Parempi Maailma -projektin naisten kanssa. Lukijoiden on mahdollista seurata hyväntekeväisyysprojektien menestystä internetin kautta koko vuoden 2008 ajan.

Millainen on parempi maailma Margrietin lukijoille?

Parempi Maailma sisältää hyväntekeväisyysprojekteja laidasta laitaan, paikallisista projekteista kansainvälisiin. Meiden voor Meiden (Tytöt auttavat tyttöjä) on esimerkiksi Amsterdamissa toimiva projekti, joka houkuttelee vapaaehtoisia auttamaan yksinäistä ja eristynyttä elämää eläviä teiniäitejä. Vapaaehtoiset vievät äitejä ulos, piristävät heitä ja koettavat auttaa heitä tekemään elämästään hieman parempaa ja iloisempaa.

Ein Bustan puolestaan on projekti, joka pani alulle ensimmäisen juutalaisille ja arabeille tarkoitetun ala-asteen Israelissa. Projekti pyrkii parantamaan ymmärrystä näiden yhteisöjen välillä. Young in Prison on hyväntekeväisyysprojekti, joka pyrkii parantamaan nuorten rikollisten oloja mm. Etelä-Afrikan vankiloissa. Hospice At Home puolestaan tarjoaa parantumattomasti sairaille paikan, jossa viettää viimeiset viikot elämästään.

Margriet on enemmän kuin aikakauslehti. Margriet julkaisee kirjoja järjestää Margriet Symposium -terveystapahtumia, kehittää omaa luksustuotemallistoaan ja järjestää vuosittain Margriet Winterfair -talvitapahtuman, jossa 79 000 vierailijaa pääsee tutustumaan lehden maailmaan "elävänä".

Margrietia julkaisee hollantilainen Sanoma Uitgevers, joka on osa SanomaWSOY-konsernin aikakauslehtiliiketoimintaryhmää Sanoma Magazinesiä.