Nelosen uusi, loistokas historiallinen sarja vie katsojat kuohuvaan 1500-luvun Englantiin Henrik VIII:n aikakaudelle. Miten nuoresta, taiteellisesta prinssi Henrikistä tuli vuosikymmenten kuluessa se paksu, hillitön yksinvaltias?

Elämä oli raakaa ja rajua eikä se säästänyt kuningastakaan. Miespuolinen perillinen oli pakko saada, vaikka sitten joutuisi uhmaamaan Paavia ja menemään naimisiin kuusi kertaa. Tudors -sarjassa renessanssiajan Englanti levittäytyy silmien eteen värikkäänä ja elävänä. Sarjan rooleissa nähdään joukko brittitelevision hienoimpia näyttelijöitä.

Vaikka käsikirjoitus väliin oikookin historiallisia faktoja, on sarjassa tavoitettu kuohuvan 1500-luvun elämä kirjo: koko ajan läsnä oleva väkivalta, kuolema, suoraviivainen seksi, valtataistelu, uskonto, juonittelu, politiikka, sairaudet, - loisto ja kurjuus. Turhaan ei New York Postin kriitikko Linda Stasi aloita arviotaan sarjasta: "The Tudors is the best TV series since The Sopranos."

Sarjan ensi-ilta oli Showtime-kanavalla huhtikuussa 2007, ja se nousi heti kanavan katsotuimmaksi sarjaksi kolmeen vuoteen. Nelosella sarja alkaa 21.2.2008.

Nelonen Media kuuluu SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmään, SWelcomiin.