Diplomi-insinööri Ismo Vuoksio, 44, on nimitetty Sanomapaino Oy:n toimitusjohtajaksi ja Jarmo Koskinen, 46, Sanoma Lehtimedian toimitusjohtajaksi 1.4.2008 alkaen. Molempia yhtiöitä johtanut Antti Mäkelä jättää toimensa omasta pyynnöstään.

Vuoksio ja Koskinen tulevat myös Sanoman johtoryhmän jäseniksi. He raportoivat Sanoman toimitusjohtaja Mikael Pentikäiselle.

Vuodesta 1989 Sanomassa työskennellyt Vuoksio toimii tällä hetkellä Helsingin Sanomien tuotantojohtajana vastaten tuotanto- ja jakelupalvelujen ohjauksesta ja ostamisesta, kaupallisten toimintojen kehityshankkeista sekä ilmoitustuotannosta. Työuransa Sanomassa Vuoksio aloitti projekti-insinöörinä Sanomalan painossa.

"Otan Sanomapainon vetäjän tehtävän innolla vastaan. Painojen toimintaa on kehitetty määrätietoisesti, ja ne muodostavat erinomaisen kokonaisuuden laadukkaiden painatusratkaisujen tarjoamiseen. Uskon, että pystymme osaavan henkilöstön kanssa parantamaan Sanomapainon kilpailukykyä ja tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempia palveluja", Vuoksio sanoo.

Jarmo Koskinen toimii tällä hetkellä Etelä-Saimaan tulosyksikön johtajana ja Lehtimedian johtoryhmän jäsenenä. Hän on aiemmin toiminut mm. ilmoitustuotantojohtajana Lehtimediassa. Etelä-Saimaan palveluksessa Koskinen aloitti 1982. Koskinen jatkaa edelleen Etelä-Saimaan yksikönjohtajana.

"Sanoman maakunta- ja paikallislehdet ovat vahvassa kunnossa. Olemme panostaneet viime aikoina erityisesti asiakastyöhön ja asiakaspalvelun parantamiseen. Lisäksi vireillä on lehtien sisällöllisiä kehityshankkeita. Tällä tiellä on yhä paljon tekemistä ja hyvä jatkaa", Koskinen kommentoi.

Operatiivisesta johtamistyöstä vetäytyvä Antti Mäkelä näkee Sanoma Lehtimedian ja Sanomapainon tulevaisuuden valoisana. "Nyt on hyvä hetki lähteä, kun asiat ovat kunnossa. Molemmat yhtiöt, Sanomapaino ja Sanoma Lehtimedia, ovat parantaneet tulostaan ja toimintamallejaan. Voin jättää yhtiöt seuraajilleni hyvillä mielin", Mäkelä sanoo.

"Antti on tehnyt vuosikymmenten aikana valtavan urakan Sanoman hyväksi, mistä olen hänelle kiitollinen. Hän on jo vuosia viestinyt haluaan vetäytyä operatiivisesta linjavastuusta sopivassa vaiheessa. Nyt oli siihen hyvä hetki, kun sekä Lehtimedia että Sanomapaino tekivät historiansa parhaat tulokset ja tietyt uudistukset oli saatu toteutettua", Sanoman toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

"Olen iloinen siitä, että saamme erinomaiset johtajat jatkamaan Antin työtä. Molempien ammattitaidon ja yhteistyökyvyn tiedän erinomaisiksi. Iloitsen myös siitä, että Antti on luvannut jatkaa tietyissä Sanoman projekteissa", Pentikäinen jatkaa.

Sanomapaino ja Sanoma Lehtimedia kuuluvat SanomaWSOY-konsernin Sanoma-liiketoimintaryhmään.

Ismo Vuoksio

Jarmo Koskinen