HS Teema on uusi ja erilainen aikakauslehti, joka paneutuu yhteen aiheeseen kerrallaan. Helsingin Sanomien aikakauslehtisarja syventyy aiheisiinsa seikkaperäisesti ja panostamalla luotettavaan asiajournalismiin. Sarja pyrkii aistimaan ajassa olevia tai vasta pinnan alla kyteviä ilmiöitä.

- Haluamme tarjota lukijoillemme eväitä, joiden avulla he voivat paremmin ja syvällisemmin hahmottaa ympäröivää maailmaa. Pelkän pintaraapaisun sijaan tarkoituksena on antaa yhdestä asiasta kerralla enemmän monipuolista tietoa, HS Teeman tuottaja Juha Sainio kertoo.

HS Teeman aiheet voivat olla kotimaisia, kansainvälisiä, yhteiskunnallisia, tieteellisiä, taiteellisia tai mitä tahansa näistä yhdessä. Ensimmäisen HS Teeman aiheena ovat Aivojen salaisuudet – mitä nykytutkimuksen valossa tiedämme aivojen toiminnasta ja niiden vaikutuksesta käyttäytymiseemme.

Lehdessä kerrotaan muun muassa siitä, miten muistimme toimii, miten hermosolumme oppivat, miten tunteemme vaikuttavat päätöksiimme ja miten lapsuutemme vaikuttaa aivojemme muotoutumiseen.

HS Teema ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sen tekijöinä toimivat Helsingin Sanomien toimittajat ja avustajat. Vuoden 2008 muina teemoina ovat Itämeri (15.5.), Ihmissuhteet internetin aikakaudella (18.9.) sekä 60-luku (13.11.).

Helsingin Sanomat on osa SanomaWSOY:n Sanoma-liiketoimintaryhmää.