Vuosi 2007 oli elokuva-alalle ja Finnkinolle menestyksekäs, kävijämäärät Suomessa kasvoivat huomattavat 14 %. Suomen kesä ja elokuvat eivät kuulu yhteen -myytti murtui viimeistään viime kesänä. Myönteisiä merkkejä tästä on ollut ilmassa jo pidempään ja viime kesä vakuutti, ettei kyseessä ole tilapäinen ilmiö.

Perinteisesti leffakuukautena kuolleeksi julistettu heinäkuu rikkoi kaikki ennätykset ja vain viime vuoden joulukuu päätyi kävijämäärältään keskikesää vilkkaammaksi. Kesän hittielokuvat The Simpsons Movie, Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla ja Harry Potter ja Feeniksin kilta muun vahvan ohjelmiston ohella houkuttelivat yli 4,5 miljoonaa katsojaa Finnkino-ketjun teattereihin Suomessa. Katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi nousi loppuvuoden Joulutarina.

Top 5 vuonna 2007 / Finnkino-ketju Suomi


The Simpsons Movie

258 071

Pirates of the Caribbean

232 899

Harry Potter ja Feeniksin kilta

214 667

Mr. Bean lomailee

181 885

Rottatouille

136 014



Kotimaan teattereista kasvajia olivat odotetusti reilun vuoden toiminut Oulun Plaza ja loppuvuodesta avannut Lahden uusi Kuvapalatsi. Finnkinon seuraava teatteriavaus on Vantaan Flamingoon tämän vuoden syksyllä avattava viihdekeskus.

Yli puolet Finnkinon katsojista tulee Baltian maista, joissa kaikissa Finnkino toimii Forum Cinemas -nimen alla. Myös Baltiassa kävijäkehitys on ollut voimakasta.

Joulun hittilahjaksi muodostuneen joululahjalippupaketin suosio osoitti olevansa kasvussa – vuoden 2007 joulumyynti lähenteli 100 000 lahjalippupakettia. Lahjaksi saaduilla lipuilla katsotaan elokuvia pitkälle kevääseen. Merkittäviä menestystekijöitä Finnkinolle ovat myös elokuvaeväitä myyvä oheismyynti sekä yrityksille suunnatut leffapalvelut. Yhä useampi elokuvalippu ostetaan netistä.

Jo hyvässä vauhdissa oleva elokuvavuosi 2008 tuo isoille kankaille 11 kotimaista ensi-iltaa ja useita ennestään tuttuja käsitteitä: valkokankaan valloittavat vuoden varrella mm. Indiana Jones, Mamma Mia!, Päätalo, James Bond ja Harry Potter.

Finnkino kuuluu SanomaWSOY-konsernin Rautakirja-liiketoimintaryhmään.