Ben Tiesnitsch, 55, nimitettiin SanomaWSOY-konsernin henkilöstöjohtajaksi (Chief Human Resources Officer) huhtikuussa yhtenä kolmesta konsernitoimintojen uudesta johtajasta. Tiesnitsch aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuun 2008 alussa.

Pitkä, vaalea hollantilainen Tiesnitsch on innokas tarttumaan toimeen. "Tehtävää on paljon ja minulla on myös paljon opittavaa." Liiketoimintaryhmistä Sanoma Magazines on Ben Tiesnitschille tuttu seitsemän vuoden työrupeaman perusteella. Lisäksi tutuksi ovat tulleet henkilöstön osaamisen kehittämiseen liittyvät tehtävät konsernitasolla.

Oivallinen aika uusille haasteille

"Ajoitus uudelle tehtävälleni on oivallinen: Käynnissä on monia uudistuksia ja tulevaisuuden painopistealueiden määrittelyä", Tiesnitsch luettelee. "Suunnitelmissani on alkajaisiksi tavata paljon eri tehtävissä olevia ihmisiä konsernin eri osista."

Tiesnitschin suunnitelmissa konsernin HR nojaa vahvasti konsernistrategiaan. Ensimmäisinä uuden henkilöstöjohtajan agendalla ovat organisaation kehittäminen ja koulutus. "Lisäksi meidän on panostettava rekrytointiin, jotta saamme jatkossakin konserniin oikeanlaisia työntekijöitä. Ammattitaitoisten sisällöntuottajien ohella tarvitsemme myös muiden alojen ammattilaisia. Hyviin koulutusohjelmiin on panostettava, jotta osaava henkilöstömme – sekä johto- että asiantuntijatehtävissä – voi kehittää osaamistaan edelleen."

Unelmatyö toivetoimialalla

"Olen kotoisin Hollannin maaseudulta ja kouluaikoina autoin naapurimaatilalla koulun jälkeen. Suunnitelmissani oli ryhtyä maanviljelijäksi, mutta lopulta opiskelujen jälkeen 70-luvulla päädyin henkilöstöhallinnon tehtäviin – ala, jolla työskentely innostaa yhä edelleen", Tiesnitsch sanoo. "HR kuuluu osana lähes kaikkeen yritysmaailmassa. Olen saanut urani aikana työskennellä useissa erilaisissa ja mielenkiintoisissa HR-tehtävissä koulutusasioista uudelleenorganisointeihin sekä yleiseen henkilöstöhallintoon."

Mediamaailmaan Tiesnitsch päätyi aloittaessaan työn hollantilaisessa mediayhtiö VNU:ssa, ja on yhä sillä tiellä. "Media-alalla kaikki muuttuu ja liikkuu koko ajan, tämä toimiala on täynnä mielenkiintoisia haasteita. Minulle media-alan henkilöstöhallinto on ideaalinen työympäristö: olen onnekas työskennellessäni päivittäin innovatiivisten, dynaamisten ja hyvin motivoituneiden ihmisten kanssa."

Tiesnitsch myöntää olevansa addiktoitunut mediaan, etenkin sanomalehtiin ja uutisiin yleensä. " Jo kouluaikoina seurasin päivittäin noin viittä sanomalehteä ja tapa elää yhä. Nykyisin uutisseurantani luonnollisesti kattaa myös online-palvelut."

Vapaa-ajalla purjehdusta ja kirjoja

Uusien tehtävien ja niiden mukaan tuomien haasteiden ohella Ben Tiesnitsch odottaa tulevaisuudelta mahdollisuutta tutustua Suomeen myös Ludviginkadun toimiston ja lentokentän ulkopuolella. "Suomi on valtava ja todella monipuolinen maa, jossa on valtavasti vettä ja hyvin, hyvin vähän asukkaita, etenkin jos vertaa tilannetta Hollantiin."

Vapaa-ajallaan kotona Amsterdamissa Ben Tiesnitsch rentoutuu hyvien kirjojen ja purjehduksen parissa. "Loppujen lopuksi olen ulkoilmaihminen ja nautin todella Hollannin noin kahdeksan kuukauden purjehduskaudesta."