SWelcomin toimitusjohtajana yhtiön perustamisesta vuodesta 2000 alkaen toiminut Tapio Kallioja jää eläkkeelle työsopimuksensa mukaisesti 31.3.2008. Hänen seuraajakseen on valittu SWelcomiin kuuluvan kaapelitelevisio-operaattori Welhon liiketoimintajohtaja Anu Nissinen. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 25.2.2008.

"Otan uuden tehtäväni vastaan innostuneena. Tehtävä tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaisen mediamaailmaan", Nissinen sanoo. "SWelcomissa on viime vuosina saatu paljon hyvää aikaan. Viisi tv- ja kaksi radiokanavaamme sekä Welhon verkko sekä laaja palveluvalikoima antavat mahdollisuuden kehittää uusia houkuttelevia tuotteita ja palveluja", Nissinen sanoo.

"Anu Nissisellä on hyvä kokemus ja vahvaa näyttöä tuloksellisesta toiminnasta ja toiminnan kehittämisestä. Luotan vahvasti hänen kykyynsä luotsata SWelcomia myös tulevissa haasteissa", SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen sanoo.

Synergiaa asiakasta ajatellen

Toimitusjohtajan tehtävänä on Nissisen mukaan rakentaa liiketoimintaryhmän sisällä synergiaa ja pysyä sähköisen median kehityksen tahdissa, asiakasta kuunnellen. "Haasteena on, miten teknologian luomat monet mahdollisuudet muutetaan parhaiten asiakkaan iloksi. Uusien tuotteiden ja palvelujen tulee olla teknologisesti edelläkävijöitä, mutta myös helppokäyttöisiä", Nissinen määrittelee.

"SWelcomissa yhdistyvät Nelonen ja Welho, Suomen kolmanneksi suurin mainosmedia ja maan suurin kaapelitelevisio-operaattori. Lisäksi tarjoamme kuluttajille elämyksiä radion ja verkon välityksellä sekä mobiilisti. Jokaisella on omat erityispiirteensä, mutta yhteistä on laadukkaan sisällön tarjoaminen entistä pirstaloituneemmalle kohderyhmälle", Nissinen sanoo. "Elämme murroksessa, jossa kuluttajat muuttuvat yhä valikoivammiksi ajankäyttönsä suhteen. Vaikka verkkoyhteisöjen suosio on kasvanut huimasti, uskon että median tarjoamat suuret tarinat ja ilmiöt ovat aina kiinnostavia."

Tulevaisuudensuunnitelmiin SWelcomissa kuuluu Nissisen mukaan kasvava yhteistyö sekä uusien palvelujen ja tuotteistamisratkaisujen suunnittelu. "Nelosen osalta tämä voi tarkoittaa mm. television ja on-line-tarjonnan synergian kasvattamista, Welhossa puolestaan entistä nopeampia laajakaistayhteyksiä ja niihin sopivia uusia palveluja. Verkkopelaaminen on myös uusi mielenkiintoinen liiketoiminta-alue."

Median suurkuluttaja rentoutuu liikkumalla

Anu Nissinen on 44-vuotias kauppatieteiden maisteri. SWelcomissa hän on työskennellyt vuodesta 2001.

Vapaa-ajalla kahden teini-ikäisen pojan äidin elämä pyörii paljolti liikunnan ympärillä. "Koko perheen yhteisiin harrastuksiin kuuluvat laskettelu ja hiihto, lisäksi meillä kaikilla on vielä omat liikuntaharrastukset." Urheilun ohella Anu Nissinen harrastaa muun muassa sukuseuratoimintaa. "Dokumentoimme karjalaisen sukumme tarinoita sekä järjestämme sukutapahtumia."

Anu Nissinen tunnustautuu median suurkuluttajaksi. "Netistä haen uutisia, televisio puolestaan on minulle ensisijaisesti viihteen väline. Lempi-tv-sarjani löytyvät Nelosen puolelta: ykkössuosikki on Lost, ja Greyn anatomia toimii myös. Lisäksi katson mielelläni elokuvia ja kokkiohjelmia monilta eri kanavilta."

Lataa suurempi kuva